Nem sérült meg senki a pécsi takerékszövetkezetben, ez az egyik legjobb hír az eset kapcsán. Illetve egyelőre az egyetlen jó hír az ügyben. A férfi több millió forinttal távozhatott a takarékszövetkezetből. A sántaságát is megjátszhatta, és a testalkatát is eltakarhatta az indokoltnál szükségesebb mértékű aláöltözettel.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmint arról lapunk is beszámolt, egy férfi, a rendőrség által kiadott “személyleírás” szerint egy sántító, 60-65 év körüli férfi követte el a bankrablást. Egyelőre azonban a rendőrség nem akadt a nyomára, illetve nem adott hírt arról mostanáig, hogy elfogták volna a férfit.

Az egyes, meg nem erősített beszámolók szerint “befelé” sántító, kifelé már sokkal gyorsabban haladó bankrabló a Komlói út elején található takarékszövetkezetet rabolta ki. A módszere nagyjából az volt, mint a Woody Allen alakította botcsinálta bankrablónak a Fogd a pénzt és fuss című filmben, egy papírlapot tett le az egyik dolgozó elé, azt közölve, hogy fegyver van nála, és ő egy bankrabló, pénzt akar. A férfi az arcát a leírás szerint egy szájmaszkkal takarta el.

Csakhogy a “mi” bankrablónk nem csak “sánta” volt, de jóval sikeresebb is volt. Egyrészt kirabolta a bankot, másrészt még nem kapták el, harmadrészt lapunk információi szerint nem is kevés pénzzel, több millió forinttal (úgy tudjuk 3 millióval) távozott. Értesüléseink azért ennyivel, és azért csak ennyivel, mert a három banki ügyintéző fiókjából egy-egy millió forintot, készpénzt tudott zsákmányolni körülbelül, de a páncélszekrényt már nem fosztotta ki, vélhetően a záridő miatt ezt nem akarta megkockáztatni.

Úgy tudjuk, a bankban nem alkalmaztak biztonsági őrt. Amúgy ez trend, nem speciálisan erre az egységre, vagy a takarékszövetkezetre, takarékokra jellemző helyzet, de ebben a fiókban amúgy, információink szerint az elmúlt években, talán azt megelőzően sem volt soha biztonsági személyzet. A fiókban csak hölgyek dolgoznak (hárman), akik egy a, korábbinál sokkal nyitottabb (=ügyfélbarátabb) térben, a már szinte mindenütt jellemző pultok mögött intézik az ügyfelek banki ügyeit. Korábban, nem túl rég, értesüléseink szerint körülbelül másfél-két éve még ablakos-pultos kialakítása volt a banknak.

A bankrabló értesüléseink szerint 170 centiméter magas lehetett, kövérkésnek látszó, korosodó férfi volt, de az öltözéke alapján állítólag nem zárható ki azt sem, hogy aláöltözettel szándékosan megpróbálta eltitkolni a kamerák elől a valódi testalkatát. Információink szerint még egy férfi volt a bankrablás idején a takarékszövetkezeti fiókban, de nem lépett közbe. Úgy tudjuk, a férfi gyalog érkezett és úgy is távozott a takarékból, ezért lehetett az is, hogy értesüléseink szerint keresőkutyákkal is próbáltak a nyomára jutni. A fentiek alapján erős a gyanú, hogy egy jó előre kitervelt, eltervezett rablás történhetett.

A rendőrséget kerestük tegnap, hogy megtudjuk, hogy haladnak a nyomozással, illetve milyen információkat lehet még az esetről az eddig megismert, hivatalos közleményen túl tudni. Nyilván azt is megkérdeztük, hogy elfogták-e már az elkövetőt, lehetett-e társa, valóban sánta lehet-e, avagy csak tettette, ahogyan azt is, hogy van-e már feltételezett elkövetőjük, készült-e fantomkép, egyáltalán hogyan menekülhetett el a helyszínről, mennyi pénzt vitt el, sőt még azt is, hogy bevetettek-e a profil megrajzolásába írásszakértőt, ha a papírját a helyszínen hagyta.

A rendőrség azonban ezekre egyelőre nem válaszolhatott, azt írták, hogy a korábban “kiadott közleményen túl a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást egyelőre nem kívánunk adni”.

A hivatkozott, a Police.hu-n megjelent közleményt korábbi cikkünkben is idéztünk, ennyi volt csupán:

„Egy férfi 2019. november 19-én 11 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton bement egy pénzintézetbe, majd szájmaszkkal az arcán egy papírlapot rakott le az asztalra, amelyen az állt, hogy fegyver van nála és pénzt követel. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki. A 60-65 év körüli, vélhetően sántító férfi felkutatása folyamatban van.”

KategóriákPOP