Annyit elárulunk, hogy az őszi ülésszakban nem Hoppál Péter vitte a prímet a T. Házban. Persze, a minőségnek sosem szabad a mennyiség rovására mennie.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Lehet Más a Politika Párt baranyai szervezetének Facebook-oldalán jelent meg egy összeállítás szombaton, amelyben összeszedték, hogy a baranyai országgyűlési képviselők milyen aktívak voltak a parlamentben (vagy mennyire nem voltak azok). No, persze, le kell szögezni, hogy ez nem mennyiségi verseny feltétlenül, és nem is verseny (meg ide lehet írni még a keveset beszélő parlamenti képviselők szokásos mentegető “dumáját”, hogy az igazi munka a bizottságokban zajlik, ráadásul a lobbi is ott van még, plusz a választási körzetben való munka), de mindezektől függetlenül ez is egyfajta mérőszám.

És e tekintetben Keresztes László Lóránt és Hohn Kriszta járt élen mindketten az LMP-frakcióban ülnek, nem csoda hát, ha éppen a Lehet Másnál érezték úgy, hogy érdemes ezzel elbüszkélkedni. Ráadásul Baranya két ok miatt is nagyon érdekes, egyrést Tóth Bertalan (MSZP) és Keresztes László Lóránt (LMP) két frakcióvezetőt is ad a T. Háznak a megye, és megyei szinten Baranyából Szakács László őszi bekerülésével már több az ellenzéki képvisélő, mint a kormánypárti. Szakácsot azonban éppen a későbbi székfoglalása miatt nem érdemes most összehasonlítani a többiekkel.

A teljes lista egyébként ITT érhető el, és látható, hogy Keresztes László Lóránt még azon is elcsípte a dobogós helyet. A két első helyen KDNP-s politikusok állnak, Orbán Viktor a 11. e tekintetben. Hoppál Péter viszont a baranyaiak közt is a legutolsó volt ebben az időszakban ebből a szempontból. Viszont, mint azt kb. mindenki tudja, Hoppál Péter egészen biztosan vitte a fáklyát a Facebook-os megszólalásaiban az összes magyar parlamenti képviselő közt. Na, persze, itt sem biztos, hogy a mennyiség a minőséggel párosult. Illetve ebben egészen biztosak vagtyunk. Annyi és olyan volt, hogy nincs is igazán “kedvencünk”, ezt a néhányat csak memóriafrissítési célzattal tesszük ide: Greta Thunberg, havazás vs. felmelegedés, esélyegyenlőség, Szabad Pécs ötös lista.

A baranyai országgyűlési képviselők őszi „teljesítménye”

1) Keresztes László Lóránt (LMP): 58 felszólalás (3 óra 48 perc), összesen 63 indítvány

2) Hohn Krisztina (LMP): 26 felszólalás (1 óra 31 perc), összesen 13 indítvány

3) Mellár Tamás (P): 14 felszólalás (1 óra 26 perc), összesen 11 indítvány

4) Nagy Csaba (Fidesz): 9 felszólalás (53 perc), összesen 2 indítvány

5) Hargitai János (KDNP): 9 felszólalás (51 perc), összesen 1 indítvány

6) Tóth Bertalan (MSZP): 7 felszólalás (1 óra 11 perc), összesen 42 indítvány

7) Bánki Erik (Fidesz): 4 felszólalás (22 perc), összesen 1 indítvány

8) HOPPÁL Péter (Fidesz): 1 felszólalás (5 perc); 0 (azaz NULLA) indítvány

KategóriákPOP