Kényszertörléssel szüntettek meg három olyan gazdasági társaságot is 2016 végén, amelyben Nyőgéri Lajos, MSZP-s pécsi városházi képviselő  volt cégvezető, illetve a tulajdonos vagy résztulajdonos is.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem lehet sem cégvezető, sem vezető tisztségviselő a következő két évben Nyőgéri Lajos, az MSZP pécsi városházi képviselője. Illetve nem lehetett már az elmúlt majdnem három évben sem, mert el volt tiltva ettől három volt cégének a kényszertörlése miatt, értesült a hírről a Szabad Pécs. 

Szerdán este beszéltünk Nyőgéri Lajossal. Megkérdeztük, mi volt az oka a kényszertörlésnek, illetve hogy emiatt lemond-e a gazdasági bizottsági elnöki pozícióról, terheli-e emiatt ilyen kötelezettség. Nyőgéri Lajost a bizottsági elnöki tisztségre – a többi új pécsi bizottsági elnökkel egyetemben – a múlt csütörtökön választották meg. Kinevezéséhez az új pécsi közgyűlés többségének igen-szavazata volt számára is szükséges. A bizottsági elnöki posztra a pártok városházi frakciói jelölhetnek a közgyűlésbe bejutott képviselők közül, a gazdasági bizottság vezetőjét a Mindenki Pécsért-MSZP frakció jelölhette.

Nyőgéri Lajos azt mondta, hogy valóban az ő volt cégeiről van szó, sajnos valóban hibáztak. Ő maga is, volt cégtulajdonos-cégvezetőként, és egy, a konkrét mulasztásért nagyban felelős másik személy is, akiben mindaddig feltétlenül megbízott. A saját felelősségét azonban nem kívánja elhárítani, sőt a következmények egyértelműen és kizárólag őt érintették. Messzemenően vállalta a céges mulasztásból fakadó összes következményt, minden olyan dolgot rendezett, amit emiatt kellett. Sem az államot, sem bármely más társaságot, akár egykori partnereit kár a történtek és a mulasztás miatt nem érte. A képviselőséggel és a bizottsági elnöki poszttal kapcsolatban azt mondta, hogy ez a céges ügy a képviselői munkájával semmilyen összefüggésben nincsen, jogilag sem érinti, a cégvezetéstől tiltották el, nem a képviselőségtől, ezért nem mond le. Úgy érzi, felkészült a feladatra, mind a pécsi városházi képviselői munkáját, amelyre a választók hatalmazták fel, mind a bizottsági elnöki munkáját illetően, amelyet a közgyűlési többség szavazott meg, tisztességgel fogja ellátni, az érdemi szakmai munkát és döntéshozatalt előtérbe helyezve.

A Szabad Pécs megkereste, és szerda este elérte Pécs új polgármesterét, Péterffy Attilát is. Azt kérdeztük, értesült-e már az ügyről, ha igen, mit gondol róla. Illetve: ha van ilyen kötelezettség a céges eltiltás miatt, a képviselőt felszólítja-e a bizottsági elnöki tisztségről való lemondásra. Vagy, ha nincs, más okból megteszi-e ezt? A polgármester értesült a helyzetről. Péterffy Attila azt mondta, hogy egy cég kényszertörlésének sokféle oka lehet, megismerve azonban ennek a konkrét ügynek a hátterét és a tényeket, nem tartja indokoltnak a bizottsági elnöki posztról való lemondást.

KategóriákMETÁL