Bóka Máté Ciprián novembert 15-ével távozott a Pécsma és a Pécsi Hírek főszerkesztői székéből, közös megegyezéssel.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hírről a Szabad Pécset hétfő este sajtóközleményben értesítette a pécsi önkormányzat.

Azt írták, hogy “Bóka Máté Ciprián, a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. kiadásában megjelenő Pécsi Hírek és PécsMa kiadványok főszerkesztője november 15-ével távozott az újságoknál betöltött posztjáról. A Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő társaságnál betöltött munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg, amelynek feltételeiről mindenben megállapodás született a távozó főszerkesztő és a cég ügyvezetője között.”

Bóka Máté a szakmát a Dunántúli Naplónál, a komlói szerkesztőségben, majd Pécsett a lap gyakornokaként kezdte 2004-ben, aztán a Pécsi Újság.hu munkatársa lett. Páva Zsolt 2010-es polgármesterré választása után a Pécsi Kommunikációs Központ alá tartozó hírportál (Pécsma) és az ingyenesen terjesztett hetilap (pécsi Hírek) főszerkesztője lett. Bóka a 2010-es években (a “G-nap” előtt), majd a lap 2018-as visszafideszítése után a Magyar Nemzet pécsi tudósítója/külsős munkatársa is volt.

Bóka Mátét a városi sajtódíjjal is kitüntették. A Pécsma a díj 2016-os odaítéléséről így számolt be: “Bóka Máté újságírónak pedig magas színvonalon végzett újságírói, szerkesztői és főszerkesztői tevékenységéért Várady Ferenc-díjat nyújtott át szombaton Páva Zsolt polgármester”.

Lapunk úgy tudja, hogy Bóka Máté egy pécsi kormányközeli újságnál folytathatja karrierjét a közeljövőben.

KategóriákPOP