A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szenátusa 2000 óta minden esztendőben a Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjjal ismeri el egy-egy olyan sajtóorgánum vagy médiamunkatárs munkáját, mely hozzájárult az intézmény hírnevének öregbítéséhez. Idén – a pécsi egyetemi sajtódíj történetében először – egy nemzetközi sajtóorgánumnak, nevezetesen a British Broadcasting Corporation-nek, ismertebb nevén a BBC-nek ítélte oda a díjat az egyetem legfőbb döntéshozó testülete.

A cikk a hirdetés után folytatódikImmár tizenkilenc éves hagyomány a Pécsi Tudományegyetemen az Adventi Sajtószalon, amelyen lehetőség nyílik a sajtó munkatársai számára kötetlen hangulatban, közvetlen hangnemben beszélgetni az egyetem vezetésével. A vendégek megtekinthették az Universitas Televízió összefoglalóját az év kiemelkedő eseményeiről, híreiről, majd Miseta Attila professzor, a PTE rektora értékelte az esztendőt.

Nick Thorpe közép-európai tudósító, a BBC-nek adományozott pécsi sajtódíjjal
Fotó: Univ Pécs

Az Adventi Sajtószalonon hirdették ki az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíj nyertesét is, amelyet a PTE Szenátusának döntése értelmében a BBC érdemelt ki. Ebben jelentős szerepe volt a népszerű brit sajtóorgánum közép-európai tudósítójának, Nick Thorpe-nak, aki rendszeresen számolt be a PTE kutatásairól, elsősorban a Szigetvárnál folyó régészeti munkálatokról, ezzel öregbítve nemzetközi szinten is Magyarország első egyetemének hírnevét.

A sajtódíj átadása után Miseta Attila rektor életműdíjjal köszönte meg az Universitas Televízió főszerkesztőjének lelkiismeretes munkáját. Kosaras Attila a 26 éve „született” egyetemi tévé megálmodója és alapítója, a Navigátor című televíziós hírműsor mellett egy ismeretterjesztő előadás-sorozat, a Nyitott Egyetem is a nevéhez fűződik.

KategóriákMETÁL