A hétfői Magyar Közlönyben közölték, hogy lőtereket épít az ország több pontján a kormány. Pontosabban Honvédelmi Sportközpontokat, amelyekben lőtér is van.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz öt szóban forgó város a hétfői Magyar Közlöny szerint, ahol a kormány Honvédelmi Sportközpontot épít: Baja (860 millió forint), Balassagyarmat (874  millió forint), Szarvas (876 millió forint), Szigetvár (863 millió forint) és Újfehértó (883 millió forint), olvastuk a 444.hu cikkében.

Mint írják, a Honvédelmi Sportszövetség fogalmai szerint a Honvédelmi Sportközpontok olyan, lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek majd, ha felépülnek, amelyek

közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak”.

A beruházásokra kiszemelt területek a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerülnek majd. A felsorolt öt helyszínen épülhet tehát az első öt olyan sportközpont és lőtér, amelyek a kormány két éve meghirdetett, de eddig meg nem valósult, gyakorlatilag el nem indult lőtér-programja keretében alakítanak majd ki.

KategóriákPOP