BARANYA Elküldött engem az úr, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek és üdvösséget a betegeknek – ez a Szentírásból vett idézet a ?mottója? Erb Józsefnek. Himesháza és Geresdlak plébánosát 40 éve szentelték pappá.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Egyházmegye írta meg a kerek jubileumot, s egyebek mellett egy videóportréban is megemlékezik a négy évtizede az egyházmegyében szolgáló tisztelendó atyáról. Erb József, a Tolna megyei kisfaluban, Mucsiban nőtt fel. Ott a hatvanas évek első éveiben új papot kapott a falu, aki nagy hatással volt rá.  

József atya tinédzserként Esztergomban tanult, majd a gimnáziumi érettségi után jelentkezett a papi szemináriumba, Győrbe, ott végeztek akkoriban a Pécsi Egyházmegyében szolgálók. Ő annak elvégzése után, újmisésként Tolna településre került, és hamar megszerette a közösség az új káplánt. József atya ezt követően számos alkalommal váltott, sok helyen volt plébános, tizennégy alkalommal helyezték át, de mindenütt otthonra lelt. Jelenleg is nyolc településen misézik, a maygar mellett német nyelven is.

KategóriákPOP