Egyetlen, az utolsó, szezonzáró versenynap és legfeljebb három futam választja el Michelisz Norbertet attól, hogy bajnoki címet szerezzen a túraautó-világkupában. Vasárnap minden eldől.

A cikk a hirdetés után folytatódikMichelisz Norbert az utolsó felvonás előtti próbatételen 100%-ot hozott: mindkét pénteki időmérőt ő nyerte meg Malajziában, a túraautó-világkupa szezonzáró vasárnapi versenynapját megelőzően. Ami finoman szólva is tovább növeli az esélyét a világkupa-sorozat megnyerésére és kellő magabiztosságot adhat neki, valamint felér egy jó értelemben vett sportos erődemonstrációval is. Ráadásul a Hyundainak is még maradt esélye a konstruktőri világkupa bajnoki cím elnyerésére, szóval egészen biztos, hogy mindent meg fognak tenni a kettős győzelemért.

A BRC Hyundai N Squadra Corse csapat 35 éves magyar versenyzője a kettős győzelemmel újabb tíz pontot szerzett, és hat ponttal növelte az előnyét a pontversenyben. Most a világkupa-sorozat pontversenyének élén 15 pontos előnnyel áll. A Himesházáról indult pécsi versenyző ezzel legfeljebb három futamra, de csak egyetlen versenynapra került attól, hogy ő lehessen a magyar autó-motor sport első túraautó világkupa győztese.

Az Index.hu-n olvasható cikkben egy rövid videóinterjút is készítettek pénteken a győzelmek után Michelisszel, aki azt mondta, hogy abban biztosak lehetünk, hogy “nyomni fogja”. Illetve, hogy tökéletes nap volt, amihez kétség sem férhet.

„Tökéletes nap volt. A szabadedzések után mindenki azt mondta, hogy nagyon jól állunk, de ahogy korábban is mondtam, úgy éreztem, van még hova fejlődni, és sikerült is megtalálni a jó beállításokat mindkét időmérőre. Nagy köszönet jár a csapatnak, és a közösségi médiában is hatalmas támogatást kapok otthonról a szurkolóktól, de még 75 pont megszerezhető vasárnap, úgyhogy nem akarok elkényelmesedni, a szezon utolsó három futamára koncentrálok teljes erővel innentől”

Michelisz tehát 15 pontos előnnyel térhet ma nyugovóra a holnapi szezonzáró előtt. A versenynap három futamán legfeljebb 75 pontot lehet egy versenyzőnek gyűjteni. Ehhez persze mindhárom versenyt meg kellene nyerni, ami kb. lehetetlen, de azért jelzi, hogy a második helyen álló versenyzőre, Esteban Guerrierire még nagyon kell figyelnie neki is és a csapattársainak is.

KategóriákPOP