Ahogyan mind a három másik társa is. A Siklósi Járásbíróság keddi döntése nem jogerős egyelőre, de elképzelhető, hogy három nap múlva azzá válik.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs beszámolt arról annak idején, hogy Drávapiski akkori és újraválasztott polgármesterét, Mali Zoltánt két éve, 2017 nyarán megverték Alsószentmártonban, ahol a családja kocsmát és boltot üzemeltet.

Az ügy országos visszhangot váltott ki, de csak mostanra jutott oda, hogy az elsőfokú bírósági tárgyaláson, Siklóson határozatot tudtak hirdetni.

Budai László és mind a három társát bűnösnek találták, de mindenki felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A vádlottak el is fogadták a büntetést, az ügyész élt a három nap gondolkodási idő lehetőségével, de miután az ügyészi indítványban sem kértek az elkövetőkre letöltendő büntetést, a bűnösséget pedig megállapították, nem lepődnénk meg azon, ha a vádhatóság is elfogadná az ítéletet, és az így jogerőre is emelkedhetne.

A négy vádlott rokonságban áll, és eddig a peres eljárásban megtagadták a vallomástétetelt, a határozathozatal előtt azonban mindegyikük megszólalt. A társak, különböző indokokkal mind tagadták a tett elkövtését, amiről azonban videofelvételek tanúskodnak, az október 13-án újrtaválasztott Budai László azonban annyit elismert, hogy ő valóban ott volt, és fellökött egy széket. A videón jól látható amúgy, hogy Budai a székkel együtt lökte fel az azon ülő Mali Zoltánt.

A vádlottakat társtettesként elkövetett garázdaságban és testi sértésben találták bűnösnek. Az elsőrendű vádlott, Budai László 1 évet kapott, 2 évre felfüggesztve, a másodrendű vádlott, az unokaöccse ugyanezt a büntetést kapta, a szintén rokon harmadrendű vádlott egy másik ügy miatt 1 év 2 hónapot kapott, de ő is 2 évre felfüggesztve, míg a negyedrendű vádlottat,  Budai fiát 200 óra “fitzikai természetű” közmunkára ítélték.

Budai Lászlót októberben újraválasztotta a falu, de mivel nem lehetett bizonyítani, hogy polgármesterként követte el tettét, és nem tiltották el a közügyektől sem, elviekben nem kell lemondania a polgármesteri tisztségről.

KategóriákMETÁL