Fegyveresen elkövetett rablás, valamint kábítószer birtoklása miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 22 éves pécsi férfi ellen. A férfi, idén augusztusban az arcát egy kendővel eltakarva rabolt ki egy pécsi dohányboltot. A fiatalember gáz- és riasztófegyverrel a kezében követelte a bevételt az eladótól. Miután a nő átadta neki a pénzt, elmenekült. A rendőrség most befejezte a vizsgálatot annak a kertvárosi fegyveres trafikrablás ügyében.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendőrök akkor perceken belül a helyszínre érkeztek, majd beazonosították, és a bejelentéstől számított két órán belül a barátjának a lakásán elfogták a feltételezett elkövetőt, írja a Police.hu. A fiatalembert az előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták, ennek során beismerte tettét. A lakásban megtartott kutatás alkalmával a nyomozók megtalálták és lefoglalták az ellopott pénzt, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt ruházatot, valamint a gáz- és riasztófegyvert is.

A lakásban növényi származékot is találtak, amely az igazságügyi vegyészszakértői vélemény szerint kábítószernek minősül. Az elvégzett toxikológiai vizsgálat alapján a férfi a rablást megelőzően kábítószert is fogyasztott.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, majd a Pécsi Járásbíróság 2019. augusztus 10-én elrendelte a letartóztatását. A rendőrség az ügy vizsgálatát most befejezte, az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

KategóriákPOP