Mint arról a legtöbb országos hírportál beszámolt, vasárnap este Orbán Viktor is részt vett a felújított prágai Állami Opera ünnepélyes megnyitóján. A magyar kormányfő megérkezésének pillanatait két videón is láthatjuk. És kiderült újra, milyen remek is az opera, akár zenei aláfestésként is.

A cikk a hirdetés után folytatódikA magyar miniszterelnököt ugyanis a (valószínűleg szokásos) audiovizuális stáb is elkísérte, fotók és videó is készült, amelyet Orbán Viktor Facebook-oldalán is láthatunk.

A hagyományos sajtó is jelen volt azonban az eseményen, például a euronews tévétársaság is, és ők is felvették azt is, ahogyan Orbán Viktor megérkezik az operaházhoz és kiszáll az őt szállító autóból.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Andrej Babiš cseh kormányfő meghívására vett részt a megnyitón és gálakoncerten, más külföldi politikusok, valamint a cseh fővárosban működő diplomáciai képviseletek vezetői társaságában. A cseh Állami Operában az első előadást 132 éve tartották.

A euronews beszámolója szerint “Igen Európára és nem a nacionalizmusra – ezzel a felirattal fogadta néhány tucat demokrácia és EU-párti tüntető Orbán Viktor miniszterelnököt a prágai Állami Opera vasárnap esti megnyitóján”.

KategóriákMETÁL