Mármint, hogy a szigetvári polgármester migránsokat hozna be tömegével. Ezzel hívogatják a szigetvári-siklósi körzetben élőket. A szigetvári polgármesternek is a fülébe jutott ez, és tiltakozik a hazugság ellen.

A cikk a hirdetés után folytatódikTudják, ez az a körzet, ahol Nagy Csaba a Fidesz jelöltje, akinek a megsegítésére Baranyába utazott kedden és kis beszédet is tartott Orbán Viktor. Sajnos a miniszterelnökre és stábjára jó ideje jellemző módon teljes titokban jött a miniszterlnök a megyébe, csak néhány beavatott tudott róla, hogy Harkányba és Vajszlóra látogat. E kettő egyébként a két olyan nagyobb település a több, mint 170 települést magában foglaló választókerületben (Baranya 4.), amelyen ?baráti” polgármester vezeti az önkormányzatot.

Orbán nyilvánvalóan a független sajtót is szerette volna elkerülni. Ha a Szabad Pécsnek lett volna lehetősége a miniszterelnököt kérdezni biztosan feltette volna azt neki, hogy mit szól a szegényeknek kampányban történő, húsvéti kalács osztogatásához. Mi lesz az igazi ára Pécs csődközeli helyzete rendezésének. Egyáltalán mennyire ment fel benne a pumpa amikro megtudta, hogy a Páva-Csizi-Hoppál-Bánki négyessel is fémjelezhető helyi vezetés és erős emberek milyen adósságot és hiányt hoztak össze. Miért csúszik ismét az autópálya meghosszabbítása. Miért nem indultak el rendesen a modern város programok. Miért írta a minap is azt levelében kistelepülési polgármestereknek, hogy nem szüntetik meg a kisönkormányzatokat, miközben a budapesti fideszes főpolgármester által is elismerten létezik a fővárosi kerületek lecsökkentésének a terve, amivel nem 2000 és 5000 fős lakosságszámot jelentő önkormányzatokat húznának ki a listáról, hanem 20 és 50 ezreseket.

Mindezektől függetlenül is sokatmondó, hogy Orbán a két híres magyar várnak helyet adó városba, a választókerület két legnagyobb településére sem ment el, sem Szigetvárra, sem Siklósra.

(Játék: Vass Péter plakátján mi az “oda nem illő” dolog? Válasz: Ami amúgy nagyon is illene – a mobiltelefonszám.)

 

 

KategóriákMETÁL