Nem túl szokványos, hogy egy gyakorlatilag frissen kinevezett rendőrkapitány vezetői megbízatását fél év múltán visszavonják. Siklóson most megtörént.

A cikk a hirdetés után folytatódikKözleményben számolt be arról a rendőrség honlapján szerdán a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2020. január 15-ei hatállyal visszavonta Máté Szabolcs rendőr alezredes, a Siklósi Rendőrkapitányság vezetőjének a vezetői kinevezését. A megyei rendőrkapitány ugyanekkor, 2020. január 16-ai hatállyal dr. Garamvári Gábor rendőr ezredest, a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetőjét bízta meg a kapitányságvezetői feladatok ellátásával. És, persze, a megyei rendőrfőkapitány gondoskodott a mohácsi vezetőről is: a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetésével dr. Páter Attila rendőr alezredest bízta meg.

Máté Szabolcs előbb csak megbízott vezetője lett a siklósi kapitányságnak, 2019 áprilisától, tavaly júliustól pedig kinevezett rendőkapitány lett.

A megyei kapitány a siklósi kapitányság vezetőjét indokolás nélkül mentette fel, érdeklődtünk a rendőrség sajtószolgálatánál is, de nem kívántak többet kommunikálni annál, mint amit a szűk szavú közleményben leírtak.

KategóriákPOP