Meglett a következménye a fideszes vereségeknek Pécsett: 2022-re már Őri László megyei közgyűlési elnök, korábbi pécsi alpolgármester készülhet a 24.hu cikke szerint, merthogy ő kapta Csizi Péter választókerületi elnöki székét.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmi elviekben azt is jelenti, hogy a szokásos forgatókönyv szerint ő lesz a 2022-es parlamenti választáson a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjeltöltje. A 24.hu kereste Őrit, de nem kívánta megerősíteni, hogy ő lett a választókerületi elnök.

Megjegyzés: magyarázza már meg valaki, józan érvekkel, met én nem értem, hogy mégis mi a jó büdös franc értelme van egy ilyen kérdésre azt mondania egy politikusnak, egy elviekben magas pozíciót betöltő politikusnak, hogy nem válaszol, és ezt nem erősíti meg! Beszariság? Krónikus döntésképtelenség? Cinizmus? Kicsinyes bosszú /a mi vagy ki ellen is/?Mi nem nyilvános adat., ha nem egy közpénztengerből működő politikai párt választókerületi elnöki tisztsége? – B. A.

A 24.hu szerint (és ezzel nehéz vitába szállni), Őrire egyszer irányult országos médiafigyelem: amikor a templomi VIP-helyen ült a templomban Hoppál Péter társaságában. A VIP-szék VIP-figyelmét a Szabad Pécs biztosította ezzel az alábbi cikkel.

Egy templomi fotó, ami mindent elárul a mai magyar politikai, köz- és hitéleti viszonyokról

Annak idején lapunk írta meg azt is, hogy Őri László lesz a megyei listavezető és várhatóan a megyei közgyűlési elnök is – és így is lett.

Azt nem is tudjuk, hogy e pozíciója miatt melyik fenti lehetőségnek is “drukkoljunk”, sem a beszariság, sem a cinizmusra való esetleges hajlam nem tűnik nyerőnek.

Amúgy a 24.hu cikkében kissé talán túl van tolva Csizi Péter jelenlegi szerepe, a pécsi helyi politikai viszonyokkal nem feltétlenül naprakész olvasólk, attól tartunk, még azt gondolhatják, hogy egy aktív politikus cseréltek le és büntették meg a pécsi-baranyai Fideszt a kudarcért, noha azt Csizi maga mondta, hogy már nem akar politizálni, nem sokkal azután, hogy a Szabad Pécs megírta, hogy micsoda szerencsés hármas állásajánlattal keresték meg, hogylaza 5 milliós havi fizetése legyen.

Vári Attila, Kővári János, Bánki Erik, Hoppál Péter és Csizi Péter a Fidesz pécsi kampánynyitó eseményén – Fotó forrása: Facebook.com

Nem hagyták az út szélén Csizi Pétert, a Mellár Tamás által legyőzött fideszes jelöltet

S habár a véleményünk szerint Csizi nem feltétlenül a képességei alapján kapta meg a Főkefe stb. igazgatói pozícióit, hanem mert elkötelezett fideszes politikus volt, de balszerencséjére (vagy szerencséjére?) e tekintetben kiesett az országos vérkeringésből. Ugyanakkor, akármit is mondott, a múlt őszi önkormányzati választás előtt több kampányfotón is lehetett látni Csizi Pétert. Utolsó megjegyzés: nem tűnik feltétlenül szerencsésnek, ha egy állami céghármas nem politikai vezetője ilyen jellegű eseményeken mutatkozik. Bármi is volt előtte.

KategóriákMETÁL