#nemtávolodunkel – ezt a hashtaget használtuk már tegnap is az egyik olyan Facebook-bejegyzésnél, amelynél Mészáros Lőrinc és egy HVG-s kolléga találkozásáról írtunk. Azóta kiderült, hogy ügyvédjén keresztül perrel fenyegeti Mészáros “nem vagyok közszereplő” Lőrinc azokat a szerkesztőségeket, amelyek lehozták a felvételt. (Szándékosan nem írtuk azt ehelyett, hogy Mészáros “jó vastag bőr van az arcomon” Lőrinc, pedig rezgett a léc, Isten bizony.)

A cikk a hirdetés után folytatódikMi “csak” az esetről írt jegyzetünkben linkeltük az eredeti cikket, ahol a hangfelvétel is volt, de más újságok perrel való fenyegetése miatt direktben is lehozzuk, illetve közöljük a beszélgetés kivonatát, a HVG cikkéből kimásolva azt.

Megjegyzés: azt teljesen egyértelmű, hogy Mészáros Lőrinc közszereplő. Ettől függetlenül, ha éppen egy ABC-ben vásárol tejet és kenyeret, nem léphetünk oda hozzá, hogy válaszoljon a kérdéseinkre. Más azonban a helyzet egy olyan nyilvános rendezvény esetén, amelyen a sajtó munkatársai jelenlétére, ti. hogy ott amúgy is ott lehetnek és dolgozhatnak, számítani is lehet.

A HVG-s beszélgetés leirata

hvg.hu: Jó napot kívánok, elnézést a zavarásért, a HVG újságírója vagyok.

Mészáros Lőrinc: Tudom.

hvg.hu: Egy kérdést megenged? A Mátrai Erőmű kapcsán.

M. L.: Nem engedek meg kérdést, mert én a Fehován vagyok, jó? Ne zavarjanak, legyenek szívesek. Nem vagyok közszereplő, úgyhogy ha lehet, akkor egy kicsit távolodjon el tőlem, jó?

hvg.hu: A Mátrai Erőmű kapcsán…

M. L.: De még egyszer, távolodjon el tőlem, jó? Azonnal távolodjon el!

hvg.hu: Akkor nem lehet a vételárat esetleg?

M. L.: Mondom, távolodjon már el tőlem! Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?

hvg.hu: Én egy újságíró vagyok.

M. L.: Én meg egy polgár vagyok, nem közszereplő, nagyon kérem, hogy fáradjon el.

Szóval itt van a hangfelvétel is

Mészáros Lőrinc a HVG-nek: Távolodjon el tőlem azonnal! by HVG.hu

Stream Mészáros Lőrinc a HVG-nek: Távolodjon el tőlem azonnal! by HVG.hu from desktop or your mobile device

Címkék:
KategóriákMETÁL