A triatlon lehet az új magyar pontszerző sportág a tokiói olimpián, olvasható abban a céges sajtóközleményben, amelyet az E.ON Hungária Zrt. juttatott el a Szabad Pécsről, mivel a nemzetközi energetikai cég támogatja több magyar fiatal triatlonos, köztük egy pécsi sportoló felkészülését is.

A cikk a hirdetés után folytatódikMagyarországon is egyre népszerűbb a triatlon, és a sportág fejlődésének az E.ON szerint új energiát adhat, hogy a nemzetközi energetikai cégóriás magyarországi vállalata, az E.ON Hungária  Zrt. együttműködési megállapodást kötött a Magyar Triatlon Szövetséggel. Az együttműködés kiemelten a fiatalokat célzó támogatást jelent, amelytől azt remélik, hogy megalapozza a sportág jövőbeni sikereit.

Sőt, arra is felhívják a figyelmet, hogy erre már akár az idei tokiói nyári olimpiai játékokon is van esély. Szerintük ugyanis a Zalaegerszegről származó pécsi triatlonos Bicsák Bence (PSN Zrt.), a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar versenyző a sportág legjobb magyar eredményét érheti el Tokióban. Az olimpián a tíz közé várt sportoló mellett a korábbi junior világbajnok és U23-as korcsoportban világbajnoki ezüstérmes Lehmann Csongor felkészülését is segíti az energiacég. A két fiatal felkészítését tehát kiemelten segítik, de támogatnak például több magyarországi sportesemény megrendezését is.

(b-j) Lehmann Csongor, Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója, dr. Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke és Bicsák Bence az együttműködési támogatási megállapodás aláírása után
Fotó: E.ON

Mint írják, Bicsák Bence jelenleg az olimpiai kvalifikációs ranglista 9. helyét foglalja el, és így gyakorlatilag borítékolható a tokiói részvétele. 2019 májusában a triatlon vb-sorozat yokohamai futamán harmadik helyezést ért el, amely a magyar triatlonsport történetének egyik legkiemelkedőbb eredménye. Lehmann Csongor pedig korosztályának egyik legnagyobb tehetsége, kétszeres vb-érmes versenyző.

Bicsák Bence az energetikai multi támogatása kapcsán azt nyilatkozta, hogy fő célja, hogy egy napon a világ legjobb triatlonosa legyen.

KategóriákPOP