Ötéves bérleti szerződést kell vállalnia annak, aki a nyugati várfalsétányban lát fantáziát. A N-Eozinnak jól ment.

A cikk a hirdetés után folytatódikSokan már csak N-Eozinként ismerik a nyugati várfalsétányt, ami egy ideig Kultúrkert néven is üzemelt. Az előtte évtizedekig elhanyagolt, rendkívül jó adottságokkal rendelkező helyszín városi tulajdonban van, azonban a Civil Közösségek Házát is működtető Nevelők Háza Egyesület határozatlan időre haszonbérletbe kapta. A non-profit szervezet a nyugati várfalsétányt vendéglátás üzemeltetése céljából korábban is bérbe adta – így születhetett meg a N-Eozin. Most újabb öt szezonra, pontosabban a 2020. május 1-től 2024. szeptember 30-ig szóló időtartamra írtak ki pályázatot.

A Nevelők Háza Egyesület képviseletében Vincze Csilla elmondta, hogy láthatóan nagyon komoly érdeklődés van a nyugati várfalsétány iránt. A jelenlegi bérleti szerződés áprilisban jár le és azért írták ki már most a pályázatot, mert a tulajdonosnak is rá kell bólintania az általuk elbírált pályázatra. Azaz közgyűlési döntésre is szükség van, ami kora tavasszal születhet meg. Vincze Csilla azt is elmondta, hogy az előző bérlővel nagyon jó viszonyt ápoltak, a fizetési határidők betartásával és programok összehangolásával sem volt gond.

A legjobb árajánlatot várják: a kiírás szerint minimum 350 ezer Ft/hó bérleti díjat kell vállalni, de a nyertes valószínűsíthetően ennél jóval többet fog bemondani. Pályázni csak pécsi vagy pécsi telephellyel, és referenciával rendelkező vállalkozás tud. E mellett a pályázónak nem lehet tartozása sem a várossal, és városi tulajdonú céggel szemben sem. Mivel a terület műemlékvédelem alatt áll minden tervezett változtatást egyeztetni kell, és nem csak a bútorzatról, de a terület karbantartásáról, gondozásáról is a bérlőnek kell gondoskodnia. A pályázatokat január 21-ig várják, az elbírálására várhatóan január 22-én került sor.

KategóriákMETÁL