Emberölés bűntettének kísérletével vádolt meg a Baranya Megyei Főügyészség egy 90 éves férfit, aki egy konyhakéssel mellkason szúrta 74 éves haragosát.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádirat szerint az idős vádlott, még tavaly májusban, az esti órákban ment át egy falubeli ismerőséhez. A 90 éves férfi ittas volt. A házban azonban éppen ott tartózkodott egy másik falubéli férfi is, akivel azonban a “látogató” haragos viszonyban állt. Azt feltételezte ugyanis, hogy korábban a gyümölcsöséből szilvát lopott.

A 90 éves, ittas férfi ezért azonnal szóváltásba keveredett a szintén ittas haragosával, kölcsönösen szidalmazták, sőt, megöléssel fenyegették egymást. A későbbi sértett, a 74 éves férfi megragadta az idősebb ember ingét, aki azonban a konyhaasztalról felvett egy konyhakést, és “közepes erővel mellkason szúrta”. A házigazda azonnal értesítette a mentőket, a vádlott pedig hazament.

A szúrás életveszélyes sérülést okozott a sértettnek, aki meg is halhatott volna, életét az idejében érkezett orvosi beavatkozás mentette meg.  Az ügyészség szerint ezért az idős vádlott cselekménye alkalmas az emberölés kísérletének magállapítására, ezért emeltek vádat ellene, olvasható a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökiközleményében. 

KategóriákPOP