Több másik településre is eljutott a tettes egy Pécsről ellopott autóval, közben történt néhány malőr is.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz egész ráadásul úgy indult, hogy két férfi még tavaly nyáron egy pécsi kocsmában italozott. Az egyikük, a későbbi sértett a kocsmához  gépkocsival érkezett. Konkrétan a presszó előtt parkolt le. Azt persze nem mernénk állítani, hogy biztosan azzal is távozott volna, mert mint kiderült, nem kevés alkoholt fogyasztott végül a kocsmában, de az egészen biztos, hogy ha éppen az autóval is akart volna eltávozni, és abban senki meg sem akadályozta volna, arra már nem kerülhetett sor.

Merthogy az autója eltűnt a presszó elől. Az akkorra már ittas férfi úgy fedezte fel, hogy nincs meg a kocsija, hogy egy idő után észrevette, hogy  nincs a pulton az autó indítókulcsa, merthogy italozás közben azt oda tette fel.

Az ismerőse ugyanis, akivel együtt ivott, a sértett férfi ittas állapotát kihasználva a kulcsot magához vette, kiment a presszóból, és az autóval elhajtott. 

Túl sok idő ehhez képest nem telt el, amikor az autó gazdája felfedezte, hogy eltűnt a kulcs is, az autó is, de akkor már késő volt.

Később, az autólopás miatt indított nyomozás során derült ki, hogy a tettes a gépkocsival egy másik ismerőséhez ment, Komlóra. Sőt, a volt bányászvárosban még az éjszakai órákban  kocsikázott is, de az olyan “jól” sikerült, hogy az autóval végül beborult egy árokba.

A férfi viszont tudta, mit kell tennie, autómentőt hívott, ami kihúzta az árokból a kocsit. Szerencséje volt, mert az ittassága sem tűnt fel, és az sem, hogy jogtalanul használja az autót. És még amiatt is szerencsés volt, hogy a kocsi működőképes maradt. A férfi így aztán a kocsival Komlóról visszaautózott Pécsre, majd a következő napokban még használta, Pécsett és környékén is furikázott vele.

Néhány nappal később Vásárosdombóra ment. Ott azonban a gépkocsi, műszaki okokból megállt. Az elkövető itt is feltalálta magát, egy közeli italboltba lépett be, ott megszólított egy számára ismeretlen, italozó férfit, és a segítségét kérte. Ő meg is engedte, hogy az autót annak javításáig a házának az udvarában helyezze el.

A kis kocsi nagy kalandja itt ért véget. Az autólopűs történetéről egy friss vádemelés miatt a sajtónak kedden reggel beszámoló Baranya Megyei Főügyészség közleményéből az nem derült ki, hogy pontosan hogyan, de a későbbiek során a rendőrség a gépkocsit törött állapotban ott, a vásárosdombói udvarban találta meg.

Nyilvánvaló azonban, hogy végül a sértett feljelentése nyomán jutottak el a rendőrök az ivócimboráig, kikérdezték, és bevallotta, mi történt vele és az autóval a néhány nap alatt.

A Pécsi Járási Ügyészség szerint a férfi cselekménye a lopás bűntettének a megállapítására alkalmas, ezért lopás miatt  vádat emeltek a tettes ellen.

KategóriákPOP