Elfgogadták ma a pécsi városvezető pártok képviselői Pécs 2020-as költségvetésének a tervezetét (költségvetés I. forduló). Már a közgyűlési ülésen volt vita, aztán pedig ez csak folytatódott. Most egy újabb politikai sajtóközleményt kapott lapunk, a Fideszét.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Amit egy kicsit később közlünk is, szó szerint, de előbb egy megjegyzés.

Az újságíró, a kivételektől eltekintve nem a saját reményeinek ad hangot. Szóval így tessék érteni, hogy szerintem kb. arra lehet majd számítani a következő időszakban, ami ma történt és a mostani cikk miatt: történik. Az új városvezetés, illetve az új ciklus egyik első igazán komoly, húsba vágó, és már sok tekintetben csak az új korszakról szóló témáját (közgyűlés tervezete) tárgyaló közgyűlési ülésen elkezdődött a politikai adok-kapok, amelyet a „lefújás” (a közgyűlés berekesztése) után is folytattak a felek. Kővári Jánosék (ÖPE-KDNP) azonnal tartottak egy sajtótájékoztatót, amely után a Mineki Pécsért Egyesület adott ki egy közleményt. Most pedig itt a friss, ropogós fideszes sajtóközlemény. Mondanánk, persze, hogy hátréb az agatrakkal, meg hogy szerénység, de az igazság az, hogy ezt már nem, hogy mondták mások, de túl is tolták. Szóval, csak szépen leközöljük, amit kaptunk, ezúttal a pécsi Fidesztől.

Nézzetek tükörbe, ti, akik becsaptátok a pécsieket!

A pécsi Fidesz továbbra is a pécsiek pártján áll, miközben a balliberális pártok a választókat becsapva, civilálarc mögé rejtőzve szerezték meg Pécs kormányrúdját; pontosan azok, akik egyszer már valóban a csőd szélére sodorták Pécset, és eladósítottak minden pécsit a csecsemőtől az aggastyánokig.

Tényekkel igazolható, hogy Pécs az utóbbi években fejlődő pályára állt, erősödött a helyi gazdaság, rekord iparűzési adóbevétellel zárta a város a tavalyi évet, ami azt mutatja, eredményes volt az a stratégia, amit a jobboldali városvezetés a pécsiek támogatásával követett. Ezt egyébként végül maga Péterffy Attila a mai költségvetési vita során el is ismerte!

Tényekkel igazolható, hogy a város kasszája milliárdos pluszban van; ezt Péterffy Attila aláírásával úgyszintén elismerte, majd a Magyar Államkincstár szakemberei is visszaigazolták ezt!

Tény, hogy a korábbi szocialista városvezetés miatt 2009-re csődközelbe kerülő, sok tízmilliárdos hitelekkel ellehetetlenített önkormányzati cégeket egyenesbe hozta a jobboldali városvezetés; úgy, hogy eközben törlesztették a szocialista hiteleket is.

Tény, hogy eközben közel 200 milliárdos városfejlesztés történt Pécsen: iskolák, óvodák, intézmények, hivatalok újultak meg, rendelőintézeteket építettünk és tettünk rendbe, helyrehoztuk a városi tereket, amelyeket a baloldal elkótyavetyélt, vagy átjátszott haveri kivitelezőknek, akik kontármunkát végeztek.  

Tény, hogy számos új cég, köztük világcég telepedett meg Pécsen, és ma is aktív részesei a helyi gazdaságnak, munkát és megélhetést adva sok ezer pécsi családnak.

Az is tény sajnos, hogy a balliberális városvezetés lassan fél éve mást sem tesz, mint több tízmillió forintos nagyságrendben bízza meg a haverjait, akik eddig semmi kézzelfoghatót nem tettek le az asztalra.

A balliberális városvezetés közel fél éve csak rágalmaz, vádaskodik, valódi döntések helyett összevissza beszél, és a propagandamédiumai, valamint a cenzúrázott Facebook csoportjai hathatós segítségével továbbra is terjeszti az álhíreket a városban.

Biztosak vagyunk abban, hogy a pécsiek átlátnak majd ezen a hazugságdömpingen, és előbb-utóbb mindenki számára világossá válik, hogy Péterffy Attiláék pontosan azt teszik, amit balliberális elődeik: felélik és egymás között elosztogatják azokat a tartalékokat, amelyeket Pécs és a pécsiek az elmúlt 10 évben felhalmoztak és kemény munkával elértek.

Pécs, 2020.02.11.

Fidesz frakció”

KategóriákMETÁL