Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt csütörtökön a Pécsi Törvényszék egy férfit, aki 2014-ben megölt és kirabolt egy 81 éves idős nőt. Arról az akkoriban Pécsett ismertté vált és felháborodást keltett ügyről van szó, amely a pécsi vásárcsarnok közelében álló egyik tízemeletes épületben történt. Az ítélet nem jogerős. Amennyiben a majd másodfokon eljáró ítélőtábla is megerősíti a mai határozatot, akkor a férfi, az ügy elsőrendű vádlottja legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

A cikk a hirdetés után folytatódikNyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélt el egy férfit csütörtökön a Pécsi Törvényszék. Az ítélet nem jogerős, mert a védelem fellebbezett a bírósági határozat ellen. Az életfogytiglani büntetés azt jelenti, hogy az elítélt legkorábban harminc év múlva kerülhet csak szabadlábra még feltételesen is.

Az eset majdnem hat éve, 2014 nyarán történt. Az áldozat egy, a pécsi vásárcsarnok közelében álló egyik tízemeletes épületben élő idős nő volt. Nála, tehát a későbbi áldozatnál dolgozott két férfi, lakásfelújítást végeztek. Mindketten többszörösen visszaeső bűnözők voltak, talán emiatt lehetett, hogy nem csak a burkolási munkákat végezték el, hanem el is tulajdonítottak 100 ezer forintot az áldozattól. Az idős hölgy azonban erre később rájött, és szóvá tette. A bírósági perről és a ma meghozott határozatról beszámoló MTI tudósítása szerint emiatt a többszörösen visszaeső, elsőrendű vádlott durván bántalmazta a nőt, a sértett eszméletét vesztette.

A pernek három vádlottja volt. A harmadrendű vádlott egy, az idős nőt ismerő hölgy, ő akkor ért oda a lakáshoz, amikor a nő már eszméletlenül feküdt, a két férfi pedig már eltávozott a lakásból. A nő azonban megijedt, azt hihette, hogy az ismerőse elhunyt, azonban úgy távozott a lakásból, hogy senkit nem értesített. Az idős nő azonban a szakvélemények szerint ekkor még élt. Időközben azonban az elsőrendű vádlott arra jutott, hogy vissza kellene menni, mert a nő megismerheti és azonosíthatja őket. A két férfi ugyanis a tette után egy közeli kocsmába ment italozni. És a tettes onnan ment vissza a nő lakásába. Akkor már csak az eszméletlenre vert idős nő volt a lakásban. A tettes ekkor már biztosra ment: különös kegyetlenséggel megölte a 81 éves asszonyt.

A bíróság emiatt ítélete életfogytiglani börtönbüntetésre a férfit. A másodrendű vádlott lopásért egy év nyolc hónapos büntetést kapott. A harmadrendű vádlottat, az elhunyt hölgy ismerősét segítségnyújtás elmulasztása miatt pénzbüntetésre ítélték.

KategóriákPOP