Egy hatnapos fesztivál zárónapján, május 16-án lesz a Pécs Pride felvonulás, jelentették be a szervezők szerdán este a Facebookon.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmint arról beszámoltunk, a Pécs Pride felvonulást – amely az első vidéki Pride lehet idehaza – a Diverse Youth Network nevű szervezet szervezi. A helyi LMBTQ közösség tagjai már a korábbi években is szerveztek Pécsett a Budapest Pride programjaihoz kapcsolódó eseményeket, helyi fesztivált, filmvetítésekkel, kulturális programokkal, beszélgetésekkel, ahogyan voltak ilyenek és lesznek is más vidéki magyar városokban is. A “leglátványosabb” rész, a büszkeségmenet, egy táncos, zenés, színes, látványos felvonulás (igen, mindezeken túl még adott esetben részben jelmezes felvonulás is) azonban hazánkban mindeddig csak Budapesten volt. Tavaly jelentették be azt a pécsiek, hogy vidéken elsőként ők is megszervezik a Pride felvonulást.

A hatnapos, tehát május 11-én kezdődő fesztiválról –“Freedom of my Indentity Human Rights Festival & Pécs Pride 2020″ – korábban azt írták, hogy   a különböző kisebbségek összefogásával egy jelentős, fontos üzenetet hordozó, kulturális fesztivált szeretnének létrehozni.

Azt a napokban írtuk meg, hogy a pécsi után, feltehetően leghamarabb jövőre Szegeden lehet Pride felvonulás, és hogy szerdán jelenthetik be az útvonalat.

Budapest és Pécs után Szegeden lehet Pride?

Bicikli és könyörület: gondolatok a Pécs Pride-ról

Nos, nemrég az időpontot jelentették be, lehetséges, hogy akár még ma, a későbbiekben a pontos útvonalat is közlik majd, de azt korábban elmondták már, hogy a terveik szerint Pécs belvárosában szeretnének felvonulni. (Megj.: ott, ahol van Pride felvonulás, szokásosan mindenütt a városok, nagyvárosok központjában tartják azokat.)

A beharangozó videón a Pécsi Nemzeti Színház korábbi művésze, Lang Györgyi ajánlja a pécsi fesztivált és a felvonulást.

Itt olvashatják (vissza) a Kutyapárt baranyai passzivistáinak a petíciójáról írt cikkünket:

A Kutyapárt a Pécs Pride-ot ellenző petíció elleni petíciót indított


KategóriákMETÁL