TETTYE – Levélben fordult a Magaslati úton lakók érdekében egy utcában élő a Szabad Pécshez. A nyilvánosság erejében bíznak, mivel kérdéseikkel és imáikkal márcsak a jóistenhez fordulhatnak. Önkormányzati képviselőjük nem reagál a megkereséseikre, a BIOKOM meg lazán rájuk csapja a telefont.

A cikk a hirdetés után folytatódikHogy mennyire rossz állapotban van a Magaslati út, az nem ismeretlen az itt élőknek. Én mondjuk közel hét év alatt már eléggé penge módon haladok át rajta, név szerint ismerem az összes kátyút, rutinból kerülgetem a kerékkoptató lyukakat, régi ismerősként köszöntöm a matuzsálem úthibákat és az újszülötteknek kijáró örömmel a legfiatalabbakat. Jókat kuncogok valamelyik szerv erőlködésén, amikor ilyen zsebkendő méretű foltokban kijavítanak ezt-azt, hogy jobb esetben is fél évig sima legyen éppen ott az út.

Nem kérdés, nem ez a legrosszabb pécsi út, van bizony sokkal kátyúsabb, elhanyagoltabb, de az biztos, hogy érdemi megoldás sokáig nem született. Gyorsan most szögezzük le, hogy sok-sok évnyi ígérgetés után legutóbb idén májusban ígérték meg újra, hogy nagyszabású gázvezeték cserét követően burkolatrekonstrukcióra is sor kerül.

A lakók és a Magaslati úton közlekedők idegeit most valószínűleg az marcangolta tovább, hogy a csőcsere miatt lezárták a felét az útnak, és kiraktak egy mobil szemafort (de szép is ez a szó), ami hosszú percekig stoppolja az egyik irányba haladókat. No ez nem Kína, a jó munkához pedig idő kell, ezért bizony egy darabig még biztos el fog húzódni a munka, de ne aggódjatok ti lakók ott a Magaslati úton, mert utána nagyon szép lesz minden! Türelmeteket erősítsétek meg, hiszen amíg veletek foglalkozna a BIOKOM vagy önkormányzati képviselőtök, Juhászné Müllner Marianna, nem tudnának a munkával foglalkozni. Vagy vakbél-műtét közben a professzor urat is zavarni kell? Addig is itt van ez a hangulatos kis videó, ki-ki döntse el maga, hogy milyen a haladás a Magaslatin. 

A sötétség sajnos szintén nem elszigetelt eset, de nagyon is tudatos, ilyenkor rajzanak ugyanis a szentjánosbogarak a Mecsekben, és csak nem fosztanák meg magukat a látványtól, nem? Ugye. 

Saját tapasztalatom szerint anno az E.ON lelkesen és gyorsan reagált a lakossági bejelentésekre, ez most a panaszokat kezelő KOVIKA rendszerre a rezsicsökkentés egyik mellékhatásaként annyira nem jellemző. (Bizony, ne a BIOKOM-ot tessék ezzel keresni.) Vagy reagált, de eredménye és látszata nem sok van, legalábbis a Tettyén. 

Nem akarunk ötleteket adni, de ha nem érik el a BIOKOM-ot, tessék szólni a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak. Ahol ők megjelennek kátyút festeni, rögtön felbukkan a hatóság is!

KategóriákMETÁL