Harmadik alkalommal szerveztek a hétvégén Gödrén töpörtyűfesztivált. Az Országos Mentőszolgálat most megjelent friss híre szerint Baranyában egy töpörtyűfesztiválon egy énekest a színpadon újra kellett éleszteni. Szerencsére az újráélesztés sikeres volt. S szerencse az is, hogy a fesztiválozók közt volt egy állatorvos és egy szabadnapos mentődolgozó is.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Színpadon élesztettek újra sikeresen egy énekest Baranyában egy fesztiválon, olvasható az OMSZ által kiadott friss hírben. Azt is írták, hogy egy töpörtyű fesztiválon, fellépés közben lett rosszul egy 60 év körüli férfi, akihez az ÉletMentő app-on keresztül kérték a mentők segítségét hétvégén Baranyában.

Mivel éppen a hétvégén tartották az immáron harmadik alkalommal megszervezett gödrei töpörtyű és forralt bor fesztivált, így egyértelmű, hogy Gödréről lehet szó. A rendezvénynek volt Facebook-eseménye is, de azon nem szerepel, hogy kik léptek fel.

Mint a mentők írták, a produkciót néző tömegből egy állatorvos és egy szabadnapos komlói mentődolgozó szaladt segítségül a színpadra, akik megvizsgálták a férfit és légzés hiányában azonnal újraélesztésbe kezdtek.

A mentődolgozó defibrillátorért is elküldött valakit, amivel kétszer is sikerült sokkolni a rohamkocsi kiérkezéséig. A perceken belül helyszínre érkező mentők még sokáig küzdöttek a művész életéért, végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Nem hivatalos információt kaptunk egy, az eseményen részt vevő férfitól. Azt mondta, hogy egy idősebb, báli zenész úr lett rosszul, azonnal megkezdték az újraélesztést, mert voltak életmentésben jártas szakemberek a Gödrén versenyző töpörtyűfőző csapatokban. A defibrillátor az önkormányzaté volt, szerencsére a gödrei önkormányzatnak van mobil újraélesztő készüléke, ezzel sokkolták a színpadon a zenészt, akit a mentők később Kaposvárra szállítottak kórházba.

KategóriákPOP