Sajtóközleményben figyelmeztet arra a pécsi önkormányzat, hogy akár már holnap estétől a jövő hét közepéig havazás várható, sőt akár 15 centiméteres hó is hullhat.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Az előrejelzések szerint akár 15 centiméter hó is hullhat Pécsett és környékén a jövő hét közepéig” – olvasható a pécsi városháza szombati közleményében.

Vasárnap reggelig eső, zápor egyaránt várható, helyenként zivatar is kialakulhat, az esti órákban a Mecsekben havas eső, gyenge havazás is előfordulhat.

Hétfőn beborul az ég és havazás valószínű (50-70% eséllyel), a csapadék mennyisége területi átlagban 2 és 5 mm között valószínű, miközben 20 – 30 km/h-s átlagszél mellett 30 – 55 km/h-s maximális széllökésre számíthatunk.

Kedden is havazás várható (70-90% eséllyel), az átlagban 5 mm-t meghaladó csapadéknak 40% a valószínűsége, a hétfőihez hasonló szél várható. Szerdán ugyanilyen eséllyel várható hasonló mértékű havazás, valamivel enyhébb szél mellett.

A Biokom Nkft. szakemberei készülnek a gépi és kézi síkosság-mentesítésre, de az új koronavírus terjedésének lassítása és a várható időjárás miatt kiemelten kérik azt. a pécsiektől, hogy aki csak teheti, maradjonaz az otthonában.

KategóriákPOP