Ahogyan az országban számos helyen, Pécsett is havazott március 23-án hétfőn este. Több megyére is figyelmeztetést adtak ki, köztük Baranyára is. Mutatunk néhány havas fotót, sőt videót is.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécsett már a hétvégi pontosabb előrejelzések akár 15 centiméteres havat mondtak, azzal, hogy a magasabban fekvő területeken már vasárnap este havazhat, majd hétfőn napközben elkezd esni és intenzívebbé is válhat a havazás, ami szerdáig tarthat.

És hétfő este, 2020. március 23-án tényleg egészen intenzív lett a havazás. Az addig csendes pécsi hószállingózás hirtelen nagyobb mennyiségű havat hozó hóesésbe fordult át, valamikor este nyolc óra előttől kezdődően, úgy egy órán át. Ekkor a hőmérséklet is nulla fok alá csökkent, és az intenzívebbé váló hóesés első fél órájában akár 5-7 centiméternyi hó is eshetett, az azt követő mintegy másfél órában pedig összesen valóban megvolt már hétfőn is akár a “jósolt” 15 centiméter, sőt egyes területeken akár ennél is több.

Fotó (és “modell”): Körtvélyesi László

A valódi, azaz a csillagászati tavasz első napja mindig március 21-e körül, a tavaszi nap-éj egyenlőség bekövetkeztekor van (tehát március 1. csak a naptári tavasz kezdete), ami idén március 20-ára esett.

Három nappal később Pécsett, és még számos más településen és több megyében: havazott.

KategóriákMETÁL