Egy vietnámi kisboltot rabolt ki egy férfi pénteken délután Pécsett, a Nagy Lajos király útján, amint azt ebben a cikkünben megírtuk. Mostanra a rendőrség fotókat is közölt a tettesről, és kéri a lakoság segítségét. Látván a felvételeket nem gondoljuk, hogy túl könnyű dolguk lesz, de természetesen közreadjuk mi is a rendőrségi felhívást. A siklósi kisbolt rablójáról is közzé tettek egy hasonló felhívást. A személyleírásuk alapján két különböző elkövetőről van szó.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendőrségi honlapon, a Police.hu-n olvasható felhívás szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába július 17-én 16 óra 44 perckor érkezett bejelentés arról, hogy 14 óra 15 perc körül kiraboltak egy élelmiszerboltot Pécsett, a Nagy Lajos király útján.

Azt lapunk nem tudja, hogy miért telt el ennyi idő a rablás és a bejelentés közt, de talán annak van ehhez köze, hogy a Jó reggelt Vietnám! nevű kisboltnak távol-keleti tulajdonosai vannak, és még tegnap este is, azaz órákkal az eset után az egyik eladó, egy fiatal lány láthatóan halálra volt rémülve a történtek miatt.

Ő volt, aki rabolt, majd elbiciklizett – Forrás: Police.hu

A rendőrség leírása szeritn a férfi egy késsel a kezében ment be a boltba, majd pénzt követelt. Miután megkapta, egy kerékpárral elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki, a rendőrök jelentős erőkkel keresik az elkövetőt.

Helyszínelés és bizonyítékok gyűjtése – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Az esettel kapcsolatban felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

A férfiról a biztonsági kamera felvételt készített. A rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrök egy körülbelül 170-175 centiméter magas, 30 év körüli férfit keresnek. A rablás során egy fekete, hosszúujjú felsőt, terepszínű baseball sapkát, valamint kék, farmer térdnadrágot viselt, arcát pedig egy kendővel eltakarta.

A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy, aki látta az esetet, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (h-cs: 8 – 16; p: 8 – 13) a Pécsi Rendőrkapitányságon.

A siklósi bozótvágós rabló fiatalabb és magasabb

Mint megírtuk, két nappal a pécsi eset előtt, szerdán Siklóson is kiraboltak egy kisboltot. Az a férfi sem pisztollyal fenyegetőzött, ő egy bozótvágó kést használt az eladó megfélemlítésére. Lapunk úgy tudja, hogy a zsákmányának a kb. 90 %-át elhagyta menekülés közben, így csak 10-20 ezer forintja maradhatott, sőt, legújabb értesülésünk szerint még a bozótvágót is elhagyta.

Olvasóinkban felmerülhet, hogy akár ugyanaz a tettes is lehetett, bennünk is felmerült, de a személyleírásuk alapján két különböző elkövetőről van szó. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrök a siklósi eset kapcsán egy körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú és körülbelül 20-30 év körüli férfit keresnek. A rablás során egy sötét színű, hosszúujjú felsőt, piros kapucnit, valamint világosszürke, feltehetően pamut térdnadrágot viselt. Bal füle mögött a váll irányában tetoválást visel, amely vélhetően betű karakterekből áll.

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Siklósi Rendőrkapitányság kéri, hogy, aki látta az esetet, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (h-cs: 8 – 16; p: 8 – 13) a Siklósi Rendőrkapitányságon

KategóriákMETÁL POP