Sajtóközleményt adott ki a pécsi zoo arról, hogy ők is nehéz helyzetbe kerültek, hiszen ők is bezárták kapuikat, és a turizmus volt az egyik, a járvány okozta válságot leginkább elszenvedő ágazat.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint ahogy számos turisztikai attrakció Magyarországon, a Pécsi Állatkert is jónak látta, hogy látogatói és dolgozói egészsége és biztonsága érdekében bizonytalan időre bezárja kapuit, írták a keddi közleményben.

A jegybevételek kiesése miatt nehéz időszak előtt áll az állatkert, de aki tud és akar, otthonról is segíthet a szorult helyzetben lévő intézménynek, közölték.  

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az állatkertnek addig kell zárva tartania, amíg ezt a társadalom érdeke megkívánja. Most a legfontosabb a koronavírus terjedésének lelassítása, az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomás mérséklése, és az idősebb emberek megóvása a fertőzés okozta fenyegetettségtől.

Mint mondta, gazdálkodási szempontból nehéz időszakot él meg az állatkert, hiszen tartalékaik, mint minden év márciusára, most is minimálisra csökkentek, a bevételnövekedés azonban ezúttal elmarad. Céljuk, hogy az állatok ellátását akadálytalanul tudják folytatni, illetve dolgozóik közül se kerüljön veszélybe senkinek a megélhetése.

Ezen célok eléréséért kérnek segítséget. Megjegyezték: büszke állatkerti örökbefogadó szülő most is válhat bárkiből: a pecszoo.hu honlapon a Támogatás menüpont alatt pár kattintással örökbe fogadható bármelyik állatkerti állat.

Korlátlan látogatást biztosító bérleteik ugyancsak megvásárolhatóak otthonról, a weboldal információ menüpontja alatt.

Most indult akciójuk szerint a bérletekkel 12 hónap helyett 15 hónapig lehet majd látogatni az állatkertet.

És mivel a pécsi zoo közhasznú tevékenységet lát el, adományokat is fogadhat. Ezeket az intézmény OTP banknál vezetett

11731001-20665319

számú számlaszámára is el lehet utalni.

Azt kérik, hogy az adakozók közleménybe írják be, hogy „Adomány”.

Illetve köszönik azt is, ha bárki az adója 1%-ával a Pécsi Állatkertet támogatja, amelyhez a

20779694-2-02

számú adószámot kell megadni.

KategóriákPOP