DÍJA pécsi Zsolnay Fényfesztivál elnyerte a Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) által május elején kihirdetett Minősített Európai Fesztivál címet.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz EFFE minősítés az Európai Fesztivál Szövetség kezdeményezése olyan jelenetős európai fesztiválokat gyűjt össze, amelyek mélyen elkötelezettek a művészetek és innovatív megközelítések iránt. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak saját közösségük, valamint az európai és nemzetközi kapcsolatok képviseletére.

A szempontrendszer fontos része volt, hogy milyen szoros a szervezők kapcsolata az alkotókkal, milyen szinten támogatnak már zajló művészeti projekteket és mennyire jellemzik a fesztivált jövőbeli, előremutató ötletek. A kritériumrendszer kitért arra is, hogy mennyire koncentrál a fesztivál a helyi közösségre, fejleszti-e kreatív készségeiket, bevonja-e a helyi szervezeteket és polgárokat.

 A Zsolnay Fényfesztivál minősítését az alábbival indokolta az EFFE: ?Egyedülálló koncepció, amiben az egész város részt vett. Nagyon magas minőségű megközelítés jellemzi, és valódi nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik.?

A címmel együtt a Zsolnay Fényfesztivál is megkapta azt a minősítési logót, ami jelzi, hogy a rendezvényt európai szinten is elismerte a szakma. A fesztivál bekerült az EFFE honlapján keresztül egy nemzetközi adatbázisba, amely tartalmazza a legjelentősebb európai fesztiválokat. Továbbá a Zsolnay Fényfesztivál versenyben van a Kiváló Európai Fesztivál Díjért, ami még magasabb szintet képvisel a nemzetközi palettán. 

– A fesztivál ezzel a minősítéssel egy igen komoly nemzetközi platformon jelent meg, ami óriási öröm a számunkra és további lendületet ad ahhoz, hogy még magasabb szinten folytassuk a megkezdett minőségi munkát – hangsúlyozta Vincze Balázs, a Zsolnay Fényfesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

 

KategóriákPOP