A Tüke Busznak, a Biokomnak és a Dél-Komnak is volt friss közlendője, amit szerdán délután adtak ki az új koronavírus terjedésének lassításával kapcsolatos intézkedésekről.

A cikk a hirdetés után folytatódikTüke: plusz járat a Honsához, fertőtlenítő takarítás

Mint az már ismert, az új koronavírussal összefüggésben a Tüke Busz Zrt. helyi járatú buszain több intézkedést vezettetett be Pécs polgármestere a buszsofőrök egészségének védelme érdekében.

A sofőr nem árusít jegyet, védőszalaggal van elszeparálva az utastértől és az utasok az első ajtókat nem használhatják. Elrendelte a buszok rendszeres fertőtlenítését is, ami szerdán meg is kezdődött. Mostanól a négy nagy buszpályaudvaron reggel 6 és este 10 óra között minden busz gyakran érintett felületeit (kapaszkodók, korlátok, csengők, ajtók, üléstámlák) fertőtlenítik indulás előtt. Ezt természetesen már csak kiegészíti a buszok korábban elrendelt teljeskörű fertőtlenítő takarítását

A buszsofőrök védelmében elrendelt intézkedések szűkítettek a járművek utasterén, ez a pécsi Honsa Kft. jelzése szerint zsúfoltságot okozott a cég és egy másik társaság telephelyére közlekedő egyes járatokon. A Tüke Busz ezért soron kívül intézkedett, és plusz egy autóbuszt indít járatonként a 121-es autóbusz vonalán kora reggel és kora délután.

Dél-Kom: szünetel a lomtalanítás

Figyelemmel a COVID-19-koronavírus miatti rendkívüli helyzetre, valamint a kormányrendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre a Dél-Kom Nonprofit Kft. a hulladékkezelési közszolgáltatás egyes elemeinek korlátozására, illetve időleges leállítására kényszerül. A járványhelyzetből eredő feladatellátási kockázat mérséklése, illetve a kommunális hulladékszállítás ellátásbiztonságának fenntartása érdekében 2020. március 23-tól visszavonásig a Dél-Kom Nonprofit Kft. teljes működési területén a lomtalanítási tevékenységet szünetelteti a társaság. A veszélyhelyzet elmúltával a Dél-Kom NKft. új lomtalanítási rendet készít és hoz nyilvánosságra.

Biokom: Centrum parkoló, hulladékszállítás

A kialakult járványügyi helyzet miatt sokan kénytelenek otthon maradni, így a belvárosi fizetős parkolóhelyek kihasználtsága jelentősen megnövekedett, áll a közleményben. Emiatt a legnagyobb kapacitású belvárosi tömbparkolót, a Centrum parkolót minden parkolóbérlettel rendelkező autós számára megnyitja a Biokom, így bármilyen, a társaság által kiadott bérlet típusú parkolási engedéllyel lehet várakozni a Centrum parkoló területén.

Az új koronavírus terjedésének lassítása érdekében a pécsiek nagy számban tartózkodnak az otthonukban. Ez nagyon jó hír, viszont egyúttal azzal is jár, hogy több autó parkol a lakóházak közvetlen közelében.

A Biokom kollégáinak tapasztalatai alapján sok esetben parkoló autók korlátozzák a hulladékszállító járművek mozgását és a tárolóedények elérhetőségét. A Biokom NKft. azt kéri a pécsi polgároktól: úgy álljanak meg autóikkal, hogy a szemétszállítás a veszélyhelyzet ideje alatt is zavartalan legyen.

KategóriákMETÁL