Hétfőn délelőtt vált hivatalossá Budai László alsószentmártoni polgármester lemondása, a helyi testület ma szavazott az általa benyújtott lemondásról. A testületi ülésre előzetesen két napirendi pontot hirdettek, de a másodikról végül nem szavaztak (vagy nem szavazták meg), pedig az a most már csak volt polgármester jutalma lett volna.

A cikk a hirdetés után folytatódikHogy vajon végül miért nem szavazták meg az eredeti előterjesztés szerint tudtunkkal kb. bruttó 2,4 milliós jutalmat (hathavi illetményt), pontosan nem tudjul. A helyiek egy része úgy vélekedik, hogy ebben akár annak is szerepe lehetett, hogy az RTL Klub Híradójának stábja megjelent a nyilvános alsószentmártoni testületi ülésen. (Pontosítás, kedd 0.25 perc: nem nyilvános ülés volt, zárt ajtók mögött döntöttek, csak az “eredmény”, a napirendről való döntés az, ami nyilvános ülésen hangzik el ilyenkor, az RTL Híradója így csak a polgármesteri hivatal kapujáig juthatott, azon kívül lehetett, amikor tárgyalták az előterjesztést.)

A lemondást azonban megszavazták, így a ma már szinte csak romák által lakott faluban biztosan kell időközi polgármester-választást kiírni. A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a volt polgármester az elmardt jutalommal nagyjából azonos nagyságrendű összeget azonban megkaphat, vagy megkaphatott, szabadságkiváltás címén, az elmúlt években ugyanis ezek szerint nem sokat volt szabadságon.

Mint megírtuk, a lemondásnak köze lehet ahhoz, hoyg Budai polgármestert több büntetőügyben is jogerősen elmarasztalták, hűtlen kezelés és Mali Zoltán megverése miatt is – utóbbit csoportos garázdaságnak minősítették.

KategóriákPOP