Az Európai Unió a következő 30 napban csak uniós állampolgárokat enged be a területére mostantól.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Európai Unió tagországainak vezetői elfogadták az uniós bizottság korábbi javaslatát a harmincnapos beutazási korlátozás elrendeléséről az Európai Unión kívül eső térségekből, ezt Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kedden, a tagállami vezetők vészhelyzeti videokonferenciáját követően jelentette be.

“Megállapodunk abban, hogy megerősítjük külső határainkat azáltal, hogy harmincnapos időtartamra összehangolt ideiglenes korlátozást alkalmazunk a nem alapvető fontosságú beutazásokra” – fogalmazott az Európai Tanács elnöke.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ezzel összefüggésben megerősítette: az európai országok feladata most az, hogy a határokat a nem uniós országok állampolgárai előtt bezárják.

“Az ellenség a vírus, és most minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk az emberek védelmére és a gazdaságunk védelme érdekében. A helyzet alakulása szerint készen állunk minden szükséges feladat elvégzésére, vagy akár további intézkedések meghozatalára” – közölte az Európai Bizottság elnöke.

KategóriákMETÁL