Kétlépcsős pályázatot ír ki a város a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói posztjának betöltésére. A pályázatokat először egy háromfős bizottság értékeli, így a szakmai szempontoknak leginkább megfelelő jelöltek kerülhetnek az önkormányzat bíráló bizottsága elé. Ez a kiválasztási módszer erősíti a szakmaiság érvényesítését a nyílt pályázaton, írta közleményében a pécsi városháza.

A cikk a hirdetés után folytatódik„A pécsi városvezetés elkötelezett az önkormányzati cégek és intézmények vezetőinek szakmai szempontok alapján történő kiválasztásában. A szakmaiság erősítése érdekében új pályáztatási módszerrel választhatják ki a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatóját. Ezt a hasonló méretű nagyvárosok versenyeztetési gyakorlatának áttekintése után, az ott tapasztaltak alapján állította össze a pécsi városvezetés” – olvasható a pécsi városházától kapott friss sajtóközleményben.

A Pécsett, önkormányzati szinten új szisztéma lényege, hogy a pályázatokat elsőként egy szakemberekből álló, háromfős testület értékeli, és csak azokat a pályázatokat engedi az önkormányzat bíráló bizottsága elé, amelyek szakmai szempontból teljes mértékben megalapozottak.

A Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói pályázatára érkező jelentkezéseket így dr. Zeller Gyula közgazdász, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi tanára, dr. Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója, és dr. Góbi János, a Tüke Busz Zrt. átvilágítását végző jogász értékeli majd.

A szakmai értékelő bizottság összetétele a pécsi városvezetés szerint garancia arra, hogy a pályázatok értékelésében megfelelő hangsúlyt kapnak az üzleti, a jogi és a közlekedésszakmai szempontok, így az önkormányzati bíráló bizottság elé megfelelő ismeretekkel, tapasztalatokkal és tudással rendelkező jelöltek kerülnek majd.

A Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói pozíciójának pályázati kiírásáról az áprilisi, közgyűlést helyettesítő online konzultáción egyeztetnek a képviselők, így a pályázatot legkorábban április végén írhatja ki az önkormányzat. A vezérigazgató személyéről a kétlépcsős elbírálást követően döntenek a képviselők.

KategóriákMETÁL