Négyre nőtt pénteken a koronavírus miatti halálos áldozatok száma. Az Országos Koronavírus-kutatócsoport vezetője, prof. dr. Jakab Ferenc már nem nyilatkozott “élőben” a PTE Univ Televíziónak. És sajnos volt is rá oka.

A cikk a hirdetés után folytatódikA PTE Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoport vezetője, a PTE professzora kitért arra, hogy napról napra növekszik a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon.

„A járvány terjedését csak úgy lehet lelassítani és visszaszorítani, ha mindenki felelősségteljesen dönt, és otthon marad.” – hangsúlyozta Prof. dr. Jakab Ferenc.

A PTE professzora kitért arra is, hogy kutatócsoportjával folyamatosan azon dolgoznak, hogy megtalálják a vírus ellenszerét.

Mindeközben Magyarországon négyre emelkedett a halálos áldozatok száma. A negyedik elhunyt 53 éves magyar férfi volt, többféle krónikus betegségben szenvedett. Pénteken azonban hárman is életüket vesztették a koronavírus miatt, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi is, nekik is voltak krónikus betegségeik. Jelenleg hivatalosan 85 fertőzött személy van, 73 magyar, 10 iráni, 1 brit és 1 kazah állampolgár.

KategóriákMETÁL