Közleményt adott ki a Pécsi Tudományegyetem arról, hogyan is érdemes eljárni akkor, ha valakinek felső légúti tünetei vannak. Először a háziorvost kell keresni, aztán, ha szerinte ellátásra szorul a beteg, akkor a Koronavírus Ellátó Központot. Vagyis NE a pécsi sürgősségit, az SBO-t (Sürgősséi Betegellátó Osztály).

A cikk a hirdetés után folytatódikAzt is kérik a közleményben, hogy akinek akut tünetei vannak, és az orovs i azt mondta, hgy ellátásra szorulhatnak, azok ne tömegközlekedéssel menjenek a volt megyei kórházba, azaz a Koronavírus Ellátó Központba.

A közlemény egyébként ezzel a kiegészítéssel és a háziorvosra vonatkozó résszel egészült ki, ez jelenti a két fő új információt ahhoz képest a cikkhez képest, amelyben megírtuk, hogy a volt Megyei Kórház lett a Koronavírus Ellátó Központ.

Azt pedig már a Szabad Pécs teszi hozzá, hogy valószínűleg azzal is segíthetnek vagy segíthetnének sokan a jelenlegi helyzetben, hogy ha éppen telefonálnának, de nem ilyen panaszok miatt, és halasztható ügyben hívnák vagy keresnék fel a háziorvosukat, akkor azt elhalasztják.

A PTE közleménye:

Tisztelt Lakosság!

A kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt kérjük, hogy akinek akut felső légúti tünetei vannak (lázas, köhög vagy hirtelen jelentkező légszomja van), telefonon keresse fel a háziorvosát.

Amennyiben a háziorvosa úgy ítéli meg, hogy további kivizsgálása indokolt, akkor a Koronavírus Ellátó Központot keresse fel a Sürgősségi Betegellátó Osztály helyett! Kérjük a Központba ne tömegközlekedéssel jusson el.

A Koronavírus Ellátó Központ a volt Baranya Megyei Kórház „T” és „C” épületében került kialakításra, mely a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utcából közelíthető meg.”

KategóriákMETÁL