Nyomozás indult a múlt héten szerdán a kozármislenyi általános iskolában történt esettel kapcsolatban,  értesült a Szabad Pécs. A szomorú esetről, amelynek akár tragédia is lehetett volna a vége, lapunk számolt be elsőként. Mindeközben a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola pedagógusai aláírással hétfőn az iskola honlapjára felkerült egy dokumentum, “Tájékoztatás” címmel, március 6-ai dátummal, “az elmúlt napokban történt rendkívüli esemény kapcsán”.

A cikk a hirdetés után folytatódik



„A héten egyik tanulónk saját testi épségét veszélyeztető cselekedetet hajtott végre. Az osztálytársak és az órát tartó pedagógusok lélekjelenlétének betudhatóan a gyermek azonnal segítséget kapott, mely során meggyőződtünk arról, hogy nincs közvetlen életveszélyben” – így kezdődik az az iskolai tájékoztató, amely már olvasható hétfő óta a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola honlapján.

Mint írják, tanulójuk azonnal iskolapszichológusi ellátásban részesült, valamint ezt követően értesítették a szülőket és a mentőket.

A múlt pénteki keltezésű dokumentum szerint a gyermek jelenlegi fizikai állapota jó, egyelőre kórházi megfigyelésben részesül.

Azt is írták, hogy az eset megtörténte óta az intézmény iskolapszichológusa foglalkozik az osztályokkal, és továbbra is a gyermekek, valamint szüleik rendelkezésére áll.

Elmondták még azt is az értesítőben, hogy az intézményben, a Pécsi Tankerülettel közös, belső kivizsgálás zajlik, amely még folyamatban van, a szükséges hivatalos jelzéseket pedig megtették.

A múlt csütörtöki, fentebb hivatkozott első cikkünket követően írtunk arról, hogy mit válaszolt egy sajtómegkeresésre az igazgatónő, és hogy milyen történeteket mesélnek még az esetről, és hogy egyes szülők miképpen vélekednek a történtekről.

Mindeközben, a mai napon a Szabad Pécs megkereste a rendőrséget is, mert azt hallottuk, hogy eljárás indult az esettel összefüggésben.

Megkérdeztük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy ez valóban így van-e, elrendelték-e már a nyomozást, s ha igen, akkor konkrét bejelentésre, avagy hivatalból megtett feljelentésre indult-e el a vizsgálat.

A válasz is megérkezett mostanra. Azt írták, hogy “a kérdezett esettel kapcsolatban” a következő tájékoztatást tudják adni:

“foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon”.

A nyomozás érdekeire való tekintettel ennél bővebb tájékoztatást egyelőre nem kívántak adni.

KategóriákPOP