Hamis vád miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség az ellen a 21 éves férfi ellen, aki testvére adatait diktálta be az őt az úton leintő, s ellene szabálysértések miatt intézkedő rendőröknek.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem rendelkezik vezetői engedéllyel az a most vádlottá éett 21 éves férfi, akimég tavaly nyáron, Pécsett vezetett egy személygépkocsit, de miután a rendőrök leintették, és ellenőrizték, más szabálysértés miatt is kénytelenek voltak intézkedni vele szemben, olvasható a baranyai vádhatóság hétfői közleményében.

Az autó hátsó ülésén ugyanis biztonsági gyermekülés nélkül utazott a “sofőr” két éves gyermeke.

A férfi az intézkedő rendőröknek azt mondta, hogy az iratait nem tartja magánál és a saját adatai helyett a saját testvére valós adatait diktálta be.

A járőrök az Országos Nyilvántartó adatbázisán keresztül még a helyszínen leellenőrizték a bediktált adatokat, és azonnal fel is tűnt nekik, hogy az adatbázisban lévő fényképen szereplő személy nem azonos az ellenőrzés alá vont férfival, akit emiatt elő is állítottak a Pécsi Rendőrkapitányságra.

Kihallgatásán a férfi elismerte, hogy a testvére adatait adta meg sajátjaként, s azt is, hogy mindezt azért tette, mert ő maga vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A rendőrök így a szabálysértési feljelentést már a tényleges, s most már vádlottá lett férfi ellen tették meg.

Az ügyészség szerint a férfi cselekménye alkalmas a hamis vád vétségének megállapítására, mivel engedély nélküli vezetés szabálysértésével, valamint közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértésével hamisan vádolta meg testvérét.

KategóriákPOP