A tervezettnél később, legalább mintegy 6-8 nappal később küldték ki Pécsett az idei helyi adók első félévi részletét tartalmazó csekkeket, amint arról a Szabad Pécs beszámolt. Megírtuk, a városháza arra hivatkozott, hogy a pár éve szolgálatba állított országos informatikai rendszer hibái miatt egy olyan nagy városban, mint Pécs, lassabban ment az adatok előállítása, így azt később tudták csak kiküldeni. A befizetési határidő idén elvileg hétfő, március 16-a, de éppen a késlekedés miatt a befizetési határidőt a pécsi önkormányzat kitolta egyes helyi adónemek tekintetében.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint azt a pécsi városháza írta a napokban kiadott közleményében, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata korábban jelezte, hogy a helyi adók kiszabásához használatos központi elektronikus rendszer fennakadásokat okoz egyes iratok és csekkek kiküldésében. Ezzel összefüggésben Pécs önkormányzata arról tájékoztatja a tisztelt adózókat, hogy az ingatlan- és telekadó befizetésének határidejét március 27-ig kitolja.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fenti adónemek befizetése a jelzett dátumig nem jár késedelmi pótlék kiszabásával.

Azt is írták, hogy tájékoztatják továbbá a pécsi adózókat, hogy a gépjárműadó kivetésével kapcsolatos jogszabályok a kormány hatáskörébe tartoznak. Erre tekintettel javaslatot tettek a kormány felé, hogy ebben a tárgyban hasonló intézkedést tegyen.

KategóriákMETÁL