A pécsiek, úgy tűnik, végre tényleg otthon maradtak. Legalábbis vasárnap délután. Egy olvasónk, Hofmann Ákos vasárnap délután végigfotótózta Pécs belvárosát és az egyetemváros egy részét. A látvány megdöbbentő is volt, de meg is dobogtatta a szívünket.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Vasárnap délutáni séta –nem volt nehéz több méter távolságot tartani az emberektől” – írta vidáman Hofmann Ákos a Szabad Pécsnek küldött levelében vasárnap este. Olvasónk a rövid üzenet mellé egy képgalériát is mellékelt, amin a pécsieknek jól ismerős terek és utcák teljesen elnéptelenedettek. Ami most, az új koronavírus-járvány idején, amikor tényleg azt szajkózza mindenki, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, ez örömmel tölthet el mindenkit.

És micsoda kontrasztot jelent ez a galéria, a napokban, az országot bejáró vásárcsarnokos fotókhoz képest. Meg kell azonban jegyezni, hogy szombaton délelőtt és délután volt mozgás a városban, de már akkor is látszott, hogy talán egyre több emberhez eljutott az üzenet és annak fontossága.

Köztársaság tér és Egyetemváros

Székesegyáz és Aradi Vértanúk útja

Tettye és Havihegy

Ágoston-tér, keleti várfal

Széchenyi tér, Székesegyház, Kossuth tér, belváros

Árkád

KategóriákMETÁL