És nem fogadja el, hogy nehéz vagy kockázatos tenni valamit. Mindezt Gulyás Mártonnak mondta az exfideszes és ex-LMP-s politikus. Az állatorvosként továbbra is praktizáló országgyűlési képviselő volt az első vendége a Partizán új politikusi talkshow-műsorának, a Partizán Politikának.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmi Gulyás Mártonék új műsora, és ezek után kéthetente jelentkezik majd új adással. A videóinterjú vágott, rövidített verzióját cikkünkben is megtalálják, a teljes verzió viszont csak a Partizán előfizetői-patronálói részére, a Patreon-oldalukon érhető el. A Partizán is alapvetően közösségi finanszírozásból működik ugyanis, hasonlóan más hazai független médiumokhoz, blogokhoz, oknyomozó portálokhoz.

Mint azt a Partizán Facebook-oldalára is feltöltött, de szerkesztett verzióban a teljesen nyilvános Youtube-csatornán is látható videó ajánlójában is írták: a szekszárdi Hadházy Ákos (46) az egyik legismertebb és legaktívabb független ellenzéki parlamenti képviselő. Olyan politikus, aki immáron ugyanannyi ideje politizál a Fidesz ellen, mint amennyi ideig a Fidesz képviselője volt.

Az amúgy a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban érettségizett Hadházy Ákos ugyanis 2006 és 2014 közt volt szekszárdi önkormányzati képviselő. Politikusként a neve 2013-ban vált országosan ismertté, amikor a Fidesz képviselőjeként beszélt arról, hogy milyen háttéralkuk után, s elsősorban pártkötődés alapján osztottak ki a nemzeti dohányboltok koncessziós pályázataira érkező jelentkezők közt kiskereskedelmi jogosultságokat.

Gulyás Márton interjújában többek közt olyan kérdésekre keresik a választ, hogy honnan is jön Hadházy Ákos, milyen élmények formálták a személyiségét, mit gondol a zöldpolitikáról, avagy találkozott-e a Kubatov-listával. Utóbbira a válasz: igen. De Hadházy Ákos beszél a MOL-ról is, amelyről azt mondja, hogy akár állami eszközökkel is korlátozni kell a részben közvetett állami tulajdonú energetikai vállalatcsoportot a klímavédelem érdekében.

KategóriákMETÁL