Az új koronavírus terjedésének lassítása érdekében Pécs önkormányzata nevében Pécs polgármestere döntött a pécsi egészségügyi alapellátás és a pécsi tömegközlekedés átszervezéséről is március 16-án, hétfőn.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint a hétfő délutáni pécsi városházi közlemény szól, március 17-én, kedden 24 órától, azaz a természetben március 18-án, szerdán kora reggeltől a Tüke Busz Zrt. helyi járatú autóbuszai a nyári menetrend szerint közlekednek.

Mindennek a részleteiről a buszmegállókban, az állomásokon és a Tüke Busz honlapján egyaránt lehet tájékozódni (www.tukebusz.hu).

Mint azt a pécsi polgármester a közleményében írta, párhuzamosan vizsgálják a további járatritkítások lehetőségét is, elsősorban a veszélyeztetett korú buszsofőrök védelmében.

„Március 16-a, hétfőtől a pécsi tömegközlekedésben résztvevő autóbuszok fertőtlenítő takarításának az eddiginél gyakoribb elvégzését rendeltem el. Március 18-a, szerdától a pécsi helyi járatú autóbuszok ülő- és kapaszkodófelületeinek fertőtlenítő takarítását rendeltem el minden forduló után az adott járat végállomásán” – írta Péterffy Attila.

A helyi járatú buszközlekedésben eddig bevezetett változások természetesen a továbbiakban is hatályban vannak, azaz a buszvezetők biztonsága érdekében az első ajtót és a járművek első traktusát lezárják, jegyet vásárolni nem lehet a buszokon. 

Ezen felül a polgármester arra kérte a pécsi polgárokat, hogy lehetőség szerint igyekezzenek minél nagyobb védőtávolságot tartani egymástól a helyi járatú buszokon. 

Természetesen a fő cél továbbra is az, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, mert ezzel teheti a legtöbbet saját biztonságáért és a vírus terjedésének lassításáért.

Közlemény jelent meg a pécsi egészségügyi  alapellátás átszervezéséről is hétfő délután

Azt hangsúlyozták a pcési városházi közlemény elején, hogy amint azt bizonyára a pécsi polgárok is tudják, az új koronavírus az idősekre kiemelten veszélyes.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának március 15-én kiadott utasításával egyetértve Pécs önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi dolgozók életének és egészségének megóvására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításának eleget téve Pécs polgármestere március 16-án úgy döntött, hogy március 17-e, keddtől átszervezi a pécsi alapellátást.

Ennek célja az, hogy a 65. életévükben járó és azt betöltött, alapellátásban dolgozó háziorvosok és házi gyermekorvosok védelme érdekében a 65 év alatti háziorvosok lássák el a pécsi lakosokat.

A sajtóközleményhez csatoltak egy táblázatot is, amelyben piros háttérrel szerepelnek azok a háziorvosok és házi gyermekorvosok, akiknek a rendelői keddtől nem látogathatók. Azt kérik a pécsiektől, hogy saját orvosuk helyett a lakhelyükhöz legközelebbi háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőt keressék fel.

Felhívják továbbá a pécsiek figyelmét, hogy a megváltozott körülményekre tekintettel csak akkor keressék fel a háziorvost, ha azt feltétlenül indokoltnak tartják.

A fenti rendelkezés többeket kényelmetlenül érinthet, de idős embertársaink, orvosaink védelme közös ügyünk, írják.

A koronavírussal kapcsolatos Pécs önkormányzata és polgármestere által hozott intézkedéseket megtalálják a pecs.hu/koronavirus oldalon.

KategóriákMETÁL