A szociális és egészségügyi területen dolgozók keresték segítséget kérve az LMP parlamenti képviselőjét. Ő úgy gondolta, magánemberként ír az EMMI-nek, Kásler Miklós miniszternek címezve az e-mailt. Ez tíz napja történt, válaszra sem méltatták, írta friss Facebook-bejegyzésében Ungár Péter. Szerinte ilyen környezetben és ilyen hozzáállással találkozva elég nehéz konstruktív ellenzékinek lenniük. Pedig törekednek erre.

A cikk a hirdetés után folytatódikOlyan kérdésekkel keresték meg szociális és egészségügyi területen dolgozók Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselőt, amelyekkel a mindennapokban találkoznak, amelyek a feladatvégzés során a gyakorlatban felmerülnek, és amelyek nehezítik és akadályozzák az amúgy is nehéz, önfeláldozó munkájukat. Emiatt írt Kásler Miklós emberminiszternek tíz napja Ungár Péter, de sem a minisztertől, sem mástól az EMMI-ből nem érkezett válasz a levelére.

Mint azt friss Facebook-bejegyzésében írja a zöldpárti politikus, a kormány számos intézkedést hozott a koronavírus megfékezésére,  útmutatókkal támogatták és támogatják a dolgozókat, de emellett szükségük lenne olyan konkrét válaszokra is, amelyek csökkentik a bizonytalanságot, és a gyakorlatban segítik a munkájukat.

Sokat mondták, hogy az ellenzéknek konstruktívnak kell lennie a koronavírus idején. És ő ezzel teljesen egyet is ért, sőt megpróbált konstruktív lenni.

Kollégái segítségével szociális dolgozók panaszait gyűjtötte össze a veszélyhelyzet bevezetése után, majd azokat elküldte az illetékes minisztériumnak,

„direkt nem hivatalosan írásbeli kérdés formájában, hanem egyszerűen egy e-mailben, hogy ne legyen mindenki számára nyilvános, ha a minisztérium nem akarja. (…) Ez tíz napja történt, semmit sem válaszoltak. A kérdések egy jelentős része most is aktuális. Telefonban arról beszéltek, hogy majd húsz nap múlva válaszolnak. Így nagyon nehéz konstruktívnak lenni.”

A felvetett problémákat és a teljes, Kásler Miklósnak címzett levelet Ungár Péter Facebook-bejegyzésében olvashatják.

KategóriákMETÁL