Mind a kilenc halott idős, krónikus beteg, írja a kormányzati tájékoztatási oldal.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztatási oldal. Ezzel 73 fővel nőtt a fertőzöttek száma egyetlen nap alatt, ami az eddigi legmagasabb napi fertőzöttszám-emelkedés. Baranyában ugyanakkor 24 óra alatt nem nőtt a hivatalosan nyilvántartott fertőzött személyek száma.

És elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma. Ami a legmagasabb napi halálozási szám, mióta Magyarországon bejelentették, hogy van koronavírus-fertőzött személy hazánkban is. 

Mindezidáig 71 fő már gyógyultan távozott a kórházból.

Mint azt már többször leírtuk a kormányzati oldalra hivakozva, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

KategóriákMETÁL