Ahogyan más fürdők az országban, úgy a többségi önkormányzati tulajdonban álló Harkányi Gyógyfürdő is bezárt március közepén a veszélyhelyzet, illetve a turizmus gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra való összeomlása miatt. Lapunk szerda kora este küldött kérdést a gyógyfürdő vezetésének, mert azt az információt kaptuk, hogy a gyógyfürdő összes, mintegy 140 dolgozójával tárgyal, részlegenként, csoportonként behívva az embereket, és azt próbálják elérni, hogy közös megegyezéssel felmondjanak nekik. A harkányi fürdő elnök-igazgatója azonban kb. másfél órája, pénteken délután négy előtt küldött válaszában cáfolta ezt az értesülést.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs mint kiderült, más újságírók is keresték, ez látszik az alább közölt válaszból is.

Azzal kezdjük viszont, hogy Marosi Andrásnak már csak azt követően írtunk szerdán este, hogy előtte megcsörgettük Baksai Tamást, Harkány fideszes polgármesterét. Ő azonban nem vette fel, a telefont, és nem hívott vissza azóta sem, ahogyan üzenetet sem hagyott.

Márpedig duplán is érdekes az, hogy nem tudtunk vele szót váltani. Sőt, triplán. Hiszen Baksai sejthette, hogy vagy a gyógyfürdővel, vagy esetleg koronavírussal kapcsolatban próbálunk nála tájékozódni. Utóbbival kapcsolatban egyébként tájékoztatta a helyieket a minap, azzal, hogy nincs Harkányban fertőzött beteg.

A dupla érdekesség és érdekeltség pedig ott van, hogy Baksai mégiscsak a fürdő többségi tulajdonosának, a harkányi önkormányzatnak a vezetője, ráadásul, amint azt meg is írtuk januárban, hogy a polgármester még ezen túl is érdekelt a fürdőben: 550 ezres polgármesteri illetménye mellé havi 640 ezret kap a gyógyfürdőtől a fideszes politikus, Baksai lett ugyanis a gyógyfürdő felügyelőbizottságának elnöke.

Most azonban erről a “fürdős” pénzről a polgármester lemondt, sőt nem csak ő.

Marosi András elnök-igazgató azonban ma délután válaszolt a kérdéseinkre.

A fürdővezetés válaszának a lényege, hogy kidolgoztak egy javaslatcsomagot, ami szerint mindenkit rendelkezési állományban tudnak tartani, ha vállalják ezt az emberek.

Azt is megírta, hogy a felügyelőbizottsági tagok lemondanak a juttatásaikról, ők pedig, az igazgatóság három tagja a juttatásuk 50 százalékáról mond le a kialakult helyzet miatt.

A dolgozók pénteken 16 óráig nyilatkozhattak arról, hogy élnek-e ezzel az ajánlattal. Azt nem tudtuk meg, hogy a rendelkezési állomány a szokásos havi bérhez képest mit jelent, de az is biztosnak tűnik, hogy a dolgozók is rá lehetnek szorulva a lehetősségre. Na és a fürdő vezetése is ígéretet tett: hogy minden dolgozó munkájára számítani fognak a veszélyhelyzetet követően.

KategóriákMETÁL