PÉCS  Szemtelen állat a csóka, nem is gondolnák, mennyire! A szarkához hasonlóan egyik ismert tulajdonsága, hogy szereti a fényes tárgyakat. Pénteken, a Kertvárosban is emiatt szemtelenkedett egy példány, szerencsére azonban még így sem sikerült rendesen megzavarnia a Nagy Pécsi Kertvárosi Permetkapu Avatást. Azt, amit leapacsolt magának NAGY ÁTADÓKÉNT Csizi Péter ogy.-i. képviselő. A volt pécsi alpolgármester ugyanis Pécs más részei, és néhány megyeszékhelyhez közeli település mellett Kertváros parlamenti képviselője (Baranya 1), ahová szintáén került egy újfajta permetkapu. A politikus szemfüles(bagoly) volt az avatón: a Szabad Pécs kamerája mellett láthatóan ő vette csak észre a csókát, ami a feje fölé, a permetkapura szállt.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚgy volt, hogy már a múlt szerdán átadják a három új, állandó pécsi permetkapu egyikét, a város főterére tervezettet, de aztán azt az átadást lefújták. Az okát nem tudtuk kideríteni, de a jelekből arra következtetünk (és a jelek fontosak, ez később kiderül még), hogy vagy nem ért rá akkor Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő, vagy nem készült el még a kertvárosi avagy az  uránvárosi permetkapu, e három helyen állították fel ugyanis pénteken, nagyjából egyidőben: a Széchenyi tér, Uránbányász tér, Csonváry utca. Pénteken azonban Csizi Péter végre felavatta a permetkaput, s habár nincs éppen kánikula (ezt a pécsi parlamenti képviselő is hangsúlyozta), de elmondható, hogy nem vihar előtt, hanem vihar után avatták fel, illetve állították fel a pécsi permetkapukat.

 

 

EZ ITT A REKLÁM HELYE

MIÉRT VIHETTÉK A HIVATALOS PROGRAMOT A SZÉCHENYI TÉRRŐL A KERTVÁROSBA ÉS MIÉRT NEM AVATOTT VÁROSI VEZETŐ?

MERT VAN A VÁROSRÉSZNEK KÜLÖN ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJE, AKI INDUL MAJD JÖVŐRE IS

 

VÉGRE LESZ EGY EGÉSZ NYÁRON ÁT (mármint jövőre)

Az új kapukat egy-egy szezonra helyezik ki, és 28-30 fok körüli meleg esetén már üzemelteti azt a Tettye Forrásház. Mindezidáig a permetkapukat a másodfokú riasztásokkor állították fel, egy-két hétig üzemelték, ráadásul minden nap este elvitték, hogy másnap vihessék vissza.

 

CSAP? AZ NEM LESZ RAJTA, ZSÍR?

 

Ami egyébként fémből van, tényleg szépnek mondható ebben a műfajban. És ami még ennél is fontosabb: a városi kézben lévő pécsi vízszolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. a Pécsi Tudományegyetemmel, annak is elsősorban a Műszaki Karával összefogva terveztette meg és gyártatta le. Mérnök- és művészhallgatók dolgoztak együtt, és adtak be munkákat a Tettye pályázati kiírásra.

 

Megszavazzuk: Ilyen szépen és fessen nem sétált át még ember permetkapu alatt, mint Csizi Péter 

 

Így lett kész egy (illeve három) cseppnyi oázis, ahogyan elnevezték a Tettyénél a permetkaput, illetve a Mediterrán kapu, merthogy ez volt a győztes pályamunka elnevezése! 

A nyertes terv készítői: Tongori Pálma üzemgépész, Magashegyi Gergő formatervező, Bónis Barnabás üzemgépész, Modrovics Mónika üzemgépész (PTE MIK).

A diákokat segítették: Eördöghné dr. Miklós Mária adjunktus, Zsebe Tamás tanársegéd (PTE MIK gépészmérnök tanszék).

KategóriákMETÁL