1458 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 10 újabb beteg, írja húsvét hétfő reggel a kormányzati tájékoztatási honlap. A Pesti úti idősek otthona bentlakói között nem igazoltak egyelőre több fertőzöttet, és az elhunytak száma sem nőtt.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1458 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Vagyis tegnaphoz képest 48 fővel nőtt a fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 10 beteg. Ezzel 109 főre emelkedett az elhunytak száma. 120 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A koronavírus-fertőzés miatt elhunytak hivatalos adataiból számolt, pillanatnyi halálozási mutató is emelkedett, immáron 7,4 százalék. Ami igen magas, ennek lehetséges okairól a lent idézett tegnapi cikkünkben, nemzetközi összehasonlításunkban olvashatnak.

A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

A baranyai hivatalosan nyilvántartott fertőzött-számban sincs változás a tegnapihoz képest.

Habár a kormányzati tájékoztatási honlap azt írja, hogy tíz újabb idős és krónikus beteg hunyt el, ez nem igaz. Nyilván tévedésről van szó. Vagy úgy pontos, hogy többségében idős személyek hunytak el, vagy úgy, hogy krónikus betegek. Az elmúlt 24 órában elhunyt fertőzöttek közt ugyanis van egy 46 éves férfi is, aki azonban többféle krónikus betegséggel küzdött.

Ő az új elhunytak közül a legfiatalabb áldozat, és van rajta kívül két 70 alatti halott is: egy 66 éves nő és egy 66 éves férfi is elhunyt – nekik is volt ismert vagy azonosított alapbetegségük.

1,8 millió fertőzött, 530 ezer az USA-ban – Magyarország cudar halálozási mutatóját a kevés teszt indokolhatja

KategóriákMETÁL