Zádori János, Pécsvárad polgármestere azt mondta, hogy joguk van tudni az embereknek, hogy náluk is él koronavírusos beteg. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik



Frissítés – 13.06 A polgármester pénteken bejelentette, hogy tévedés volt a bejelentése, a hölgy, akiről beszélt, karanténban van, és beteg, de egyelőre nincs pozitív teszteredménye, az első negatív lett, a második tesztet pedig még nem vették le. Erről új cikkünkben írtunk részletesen.

KORÁBBAN ÍRTUK

Első kézből és pontos információkhoz kell jutniuk a pécsváradiaknak és a környékbeli településen élőknek is, ezért is közölte a polgármester a hírt. Azt is kérte, hogy adják át a hírt másoknak, de „ne költsenek hozzá”.

Azért élő Facebook-os bejelentkezést választott, mert ezt sokan jobban kedvelik és értik is, és egyértelműbb is, mintha írásban adná ki, amit el akar mondani, közölte a polgármester.

Egy hölgy az első pécsváradi koronavírusos beteg. Sajnos nincs jó állapotban, és nem idős. A hatóságok, és mindenkinek, akinek kell tudnia róla, az tud róla. Az orvosi háttér biztosított.

A hölgy nem járt külföldön, idehaza betegedett meg, és tanulságos is a polgármester szerint a története, de ebben a videóban nem részletezte, hogy mire gondol. A hölgy saját magát „elszeparálta” nagyjából, megtett mindent, amit lehetett magáért és másokért is.

Zádori János azt mondta, szeretné azt kérni a helyiektől, hogy senki ne kezdjen el bűnbakot keresni.

„Ez nem játék, nem egy idős emberről van szó, ez is üzenjen nekünk” – közölte a polgármester.

Mindenkit értesített értesít a polgármester, akit kellett. A helyi idősotthon vezetőjével, a gyógyszertárakkal, a környező települések vezetőivel. Azt kérte, hogy mindenki most nagyon komolyan vegye a kormány és a tisztifőorvos ajánlásait, és tartsa be az előírásokat, közölte. „Ebben a fokozatban a türelemnek vége van” – hangsúlyozta.

20.40 Az egyik közeli kistelepülés, Martonfa polgármestere is megosztotta a hírt

Bosnyák András polgármester is figyelmeztette a helyieket, és kérte, hogy vigyázzanak egymásra.

Címkék:
KategóriákMETÁL