Közleményben reagált Péterffy Attila, Pécs polgármestere Rázga Miklós pécsi színigazgató Magyar Nemzetnek adott interjújára. Hangsúlyozta, hogy a 2019. októberi választások óta minden hónapban biztosította az önkormányzat a Pécsi Nemzeti Színház dolgozóinak bérkifizetését.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉrtetlenségét fejezte ki ugyanakkor, azt írta, nem érti, hogy a színház vezetője honnan merítette a pesszimizmusát, amikor olyan nyilatkozatott tett, miszerint májusban fizetés nélkül maradhatnak a színészek és a színházi dolgozók, írta Péterffy Attila egy szerda délutáni közleményben.

Lapunk ebben a cikkben írt Rázga Miklós Magyar Nemzetnek adott interjújáról, azt is leírva, hogy tudomásunk szerint a büdzsé tényleg nem áll jól, de lapunk úgy tudja, hogy továbbra is készek finanszírozni a béreket.

A pécsi polgármesteri közlemény szó szerint:

„Az EMMI kultúráért felelős államtitkárságával tárgyalásban vagyunk a Pécsi Nemzeti Színház állami támogatását illetően.

Ezzel együtt is a 2019. októberi választások óta minden hónapban biztosítottuk a Pécsi Nemzeti Színház dolgozóinak bérkifizetését.

Nem értem, hogy a színház vezetője honnan merítette a pesszimizmusát, amikor olyan nyilatkozatott tett, amely szerint májusban fizetés nélkül maradhatnak a színészek, színházi dolgozók.

A témában kialakult nyilatkozatháborúban nem szándékozom részt venni. Akinek kérdése van, bátran forduljon Rázga Miklós igazgató úrhoz, akinek ezek szerint jóval több információja van arról, hogy az önkormányzat májusban biztosítja-e a színházi dolgozók fizetését.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

KategóriákJAZZ