A pécsi önkormányzat végeztette el a szűrést két önkormányzati otthonban is, 136 lakót és dolgozót teszteltettek le. Mindenkié negatív lett.

A cikk a hirdetés után folytatódikKözleményt küldtek erről szombaton délelőtt:

„Mint ismert, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata több hete dolgozott azon, hogy a fenntartásában működő idősotthonokban klinikai szintű – azaz nem gyors – új koronavírus teszteket végeztethessen mind a dolgozókon, mind pedig a gondozottakon. A teszteket a húsvéti hétvégét követő kedden végeztettük el, és szerdán adtuk le kiértékelésre.

Összesen 136 tesztet végeztettünk el az önkormányzat fenntartásában működő Integrált Szociális Intézmény két telephelyen működő idősotthonainak minden gondozottján és dolgozóján, valamint két nem önkormányzati fenntartású, de Pécsett működő idősotthon dolgozói állományán is.

A tesztek eredménye pénteken megérkezett a munkával megbízott laboratóriumból. Mindegyik teszt eredménye negatív lett, azaz sem a megvizsgált dolgozók, sem a gondozottak nem fertőzöttek az új koronavírussal.

Szakértőkkel egyeztetve mintegy két hét múlva újabb teszteket végeztetünk az idősotthonokban. Pécs önkormányzata ezen felül tovább dolgozik az otthonok biztonságosabbá tételén, valamint védőeszközök és fertőtlenítőszerek beszerzésén.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KategóriákMETÁL