Áramütés ért egy leolvasót a vízmérő ellenőrzése közben egy udvari vízóraaknában. E hír mellé a valaha volt egyik legzseniálisabb ?milyen rohadt sokat is kell dolgozni kollágánknak?-szemléltető ábrát is megkaptuk a Tettye Forrásháztól.

A cikk a hirdetés után folytatódikJöjjön azonban a lényeg: a Tettye Forrásház  munkatársa kórházi megfigyeléssel megúszta az áramütéses esetet.

Annyit tudunk, hogy nem rég történhetett, s egy pécsi családi háznál történt az eset, feltehetően az épület elektromos hálózatának borzalmas földelése miatt.

De előfordul ennél még rosszabb is, mint megtudtuk a hír kapcsán kiadott közleményből: ?a leolvasás azonban nem egyszer bizonyul kalandos, olykor egyenesen veszélyes feladatnak?.

 

Figyelem! Az előírásoktól eltérően kialakított, vagy elhanyagolt vízmérőhelyekért az ügyfél a felelős!

 

Hogy mikkel is kell szembenézniük a Tettye munkatársainak?

 

mély aknába beszakadó létrával

krumpliveremként hasznosított

vagy éppen vízzel elárasztott mérőhellyel

Sőt vízzel elárasztott mérőhellyel, extraként ott felriasztott kígyóval

bebetonozott vízórával

 

 

 

 

 

SŐT! SŐT!

Előfordult, hogy a fogyasztó bezárta a leolvasót a lakásba, szánt szándékkal!

via GIPHY

 

Volt, hogy láncát elszakító pitbull támadt a mérőt ellenőrizni érkező munkatársra. 

 

Máshol maga a tulajdonos volt a harcias, például az a lakó, aki egy karddal próbálta távol tartani a vízórától a Tettye kollégáit.

 

 

via GIPHY

 

NA, De!

Kaptak már virágot is ellenőrzéskor

 

via GIPHY

 

Van, ahol rendszeresen süteménnyel várják a meghirdetett időpontban a tettyéseket

 

via GIPHY

 

Volt, aki feltöltötte az adatokat rögzítő, így fontos, de lemerült készüléket, és még szendvicset is készített

via GIPHY

 

Kölcsönkenyér

Parkolt már arrébb leolvasó az emeletről ledobott slusszkulccsal, mert az ügyfél autója az aknán állt, így nem lehetett hozzáférni a mérőhöz.

 

És amit ígértünk is

(nyitóképünkön már lelőttük a poént, persze) ?A leolvasók mindennapi munkája teljesítménytúrának is beillene, a legváltozatosabb helyszíneken, hőségben és hózáporban egyaránt járják az utcákat, hogy begyűjtsék a fogyasztási adatokat. A munkatársak edzésben vannak, havonta átlagosan 140 kilométert gyalogolnak és 1200-1300 fogyasztási helyet keresnek fel fejenként. Készülékük műholdas helymeghatározással rögzíti a szakember útvonalát. Ezzel egyértelmű és ellenőrizhető az is, hogy a leolvasó a helyszínen járt, csak a fogyasztó távolléte miatt nem sikerült a vízmérőig eljutnia.? 

 

 

 

Akit pedig ez nem hat meg, annak szólunk

Az a felhasználó, aki nem biztosítja a vízmérőhöz való hozzáférést, szerződésszegést követ el, ?ez lakossági ügyfél esetében 3.000, nem lakossági felhasználónál 5.000 forint kötbér következménnyel jár?.

KategóriákMETÁL